"TTT Rīga" pēc uzvaras pār "UGMK"

Jau ziņojām, ka TTT Rīga paveica teju neiespējamo uzvarot pieckārtējās Eirolīgas čempiones Jekterinburgas UGMK. Par spēles atskaņām un paveiktā nozīmīgumu – Raimonds Gekišs.

«UGMK sensacionāli zaudē Eirolīgas pastarītei.» «Viena no pārsteidzošākajām uzvarām Eirolīgas vēsturē.» Šādi virsraksti rotāja ārzemju medijus pēc «TTT Rīga» uzvaras pār zvaigžņoto Jekaterinburgas «UGMK». Pieckārtējās Eirolīgas čempiones vairāk nekā 10 sezonas lepojas ar lielāko budžetu. Tas ļāvis piesaistīt labākās pasaules spēlētājās. Britnija Grainere un Emma Mēsemane, kura ir pašreizējā sieviešu NBA čempione, kopā ar pārējām «UGMK» basketbolistēm ir bieds jebkurai komandai.

Padomju okupācijas periodā Rīgas «TTT» dominēja Eiropas basketbolā, izcīnot 18 Eirolīgas titulus. Tagad tā pagātne. Mūsdienās pat piedalīšanās grupu turnīrā ir sasniegums.

«TTT» uzvaru sekmēja vairāki apstākļi. Jaunā saspēles vadītāja Marina Meibrija, kura šosezon pārstāvēja sieviešu NBA komandu Losandželosas «Sparks», ienesa jaunu dzīvību «TTT» uzbrukumā. Tostarp karjeras labāko spēli aizvadīja zviedru basketboliste Binta Drammeha. Pieturēšanās pie treneru norādēm, ļāva rīdziniecēm statistikas rādītājos uzrādīt līdzvērtīgu, atsevišķās komponentēs pat labāku sniegumu nekā «UGMK». «TTT» arī nesalūza, kad komandas vadību nācās pārņemt Matīsam Rožlapam, jo laukumu pēc otrās tehniskās piezīmes nācās atstāt Mārtiņam Zībartam. Dzelžainā un disciplinētā spēle aizsardzībā sekmēja «TTT» uzvaru ar 89:81.

Intervija - Aija Klakocka, «TTT Rīga» kapteine

Fakts, ka ceturtdienas vakarā FIBA ranga sešpadsmitā komanda spēja uzvarēt pašreiz labāko komandu Eiropā ir vēsturisks panākums un uzskatāma par varenāko uzvaru Latvijas sieviešu basketbola klubu vēsturē kopš neatkarības atgūšanas. Pēc šī panākuma nākamo spēli «TTT» aizvadīs pēc nedēļas izbraukumā pret Orenburgas «Nadežda».