LFF ārkārtas kongress atlaiž Kasparu Gorkšu

Šodien vēl viena karsta diena sporta karaļa dzīvē – Kongresa balsojums panāca federācijas prezidenta Kaspara Gorkša atlaišanu. Vairāk Matīss Timofejevs

Šī gada trešajā futbola federācijas ārkārtas kongresā, ar 67 biedru balsīm bija gana, lai no amata atbrīvotu LFF prezidentu Kasparu Gorkšu – šajā amtā viņš paspēja nostrādāt pusotru gadu.

Intervija - Kaspars Gorkšs, bijušais LFF prezidents
Intervija - Ģirts Mihelsons, FS «Metta» ģenerāldirektors

Šobrīd pret Gorkšu muguru pagriezuši arī biedri, kuri iepriekš viņu atbalstīja.

Intervija - Nauris Mackevičs, «BFC Daugavpils» ģenerāldirektors

Turpmāk augstākās amatpersonas LFF būs viceprezidenti Arturs Zakreševskis un Sergejs Kovaļovs. Federācija šobrīd palikusi bez amatpersonas, kurai ir paraksta tiesības, jo biedrībai šobrīd nav arī pilntiesīga ģenerālsekretāra.

Līdz ar to LFF bez prezidenta un ģenerālsekretāra būs līdz nākamā gada aprīlim, kad norisināsies federācijas vēlēšanu kongress, kurā vēlēs nākamo prezidentu,
Biedri balsoja arī par 8+3 leģionāru sistēmas atcelšanu. Par nobalsoja vien 41 biedrs – līdz ar to lēmums palika spēkā – nākamsezon vienas komandas sastāvā virslīgā laukumā vienlaicīgi drīkstēs atrasties 8 spēlētāji, kuri nav sagatvoti Latvijā.

Tāpat sanākušie balsoja par Artura Gaideļa, Vadima Direktorenko un Aleksandra Isakova atstādināšanu no valdes locekļa amata. Balsojums gan pārmaiņas neatnesa biedri lēma, ka visi trīs valdes locekļi saglabā vietu LFF valdē.