Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze iekļauta Eiropas izlasē

Nākamās nedēļas sākumā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā pirmo reizi kopš sešdesmitajiem gadiem norisināsies vieglatlētikas sacensības starp Eiropas un Amerikas komandām. Eiropas izlasē kā vienīgā Latvijas sportiste iekļauta šķēpmetēja Līna Mūze. Pie viņas šodien viesojās Matīss Timofejevs.

Eiropa pret Ameriku sacensību formāts paredz, ka katrā disciplīnā katru komandu pārstāv pa četriem sportistiem. Vienīgā Latvijas sportiste, kuru izlasē iekļaut izvēlējās Eiropas vieglatlētu asociācija ir šķēpmetēja Līna Mūze.

Intervija - Līna Mūze, šķēpmetēja

Līnai šī sezona iesākās lieliski - jau otrajā Dimanta līgas posmā Šanhajā šķēps lidoja 64,87 m tālu, tas bija ne tikai jauns Līnas personīgais rekords, bet arī izpildīts Pasaules čempionāta un arī Olimpiskais normatīvs.

Intervija - Līna Mūze, šķēpmetēja

Tā kā sezonas vidū nācās dziedēt potītes savainojumu, vēlāk arī muguras traumu, tad Līna šobrīd ļoti lielu lomu pievērš fiziskajai sagatavotībai un tieši spēka vingrinājumiem.

Intervija - Līna Mūze, šķēpmetēja

Nākamnedēļ gaidāmās sacensības starp Eiropu un Ameriku Līna uzskata par labu iesildīšanos pirms sezonas galvenā starta Pasaules čempionāta Katarā septembra beigās un oktobra sākumā.