EČ kvalifikācijas spēle sieviešu izlasēm Latvija 1:4 Zviedrija

Ar spēli pret vienu no Pasaules spēcīgākajām izlasēm Zviedriju Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru uzsākusi Latvijas sieviešu futbola izlase. No Liepājas ziņo Matīss Timofejevs.

Zviedrijas sieviešu izlase šovasar izcīnīja Bronzas medaļas PK izcīņā. Spēlē par 3.vietu uzvarot Angliju.  Visas pret Latviju pieteiktās zviedrietes pārstāvēja savu valsti šovasar aizvadītajā PK izcīņā. Tomēr spēle pret Latviju viņām iesākās ar pamatīgu šoku - jau 14.minūtē zviedrietes nonāca iedzinējos. Pēc Karlīnas Miksones piespēles Latviju vadībā ar ļoti skaistu sitienu izvirzīja Olga Ševcova! Latvija bija priekšā varenajai Zviedrijai 18 minūtes. Tad gan viešņas izlīdzināja rezultātu - pēc stūra sitiena vārtus ar galvu guva Linda Sembranta. Pēc 45 minūtēm varonīgs neizšķirts 1-1. Uzreiz pēc pārtraukuma Zviedrijai atkal lielisks stūra sitiens un viešņas vadībā ar 2-1. Turpinājumā zviedrietes tomēr apliecināja pārākumu ātrumā un meistarībā – gūti vēl divi vārti un uzvara ar 4-1.

Intervija - Kosovare Aslani, Zviedrijas izlases uzbrucēja

Intervija - Anastasija Ročāne, Latvijas izlases aizsardze

Zaudējums Pasaules trešajai spēcīgākajai izlasei Zviedrijai vien ar 4 pret 1 Latvijas dāmām ir gana atzīstams rezultāts. Amatierēm bija jāspēkojas ar profesionālām futbolistēm. Nākamās divas spēles pret Slovākiju un Islandi Latvijas komanda oktobrī aizvadīs savā laukumā.