Eiropas čempiones pludmales volejbolā T. Graudiņa un A. Kravčenoka atgriežas mājās

Mājās pārradās vakardien kronētās Eiropas čempiones pludmales volejbolā. Tīnu Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku lidostā bez ģimenes un draugiem sagaidīja arī Raimonds Gekišs.

Vēsturiskā panākuma autores lidostā Rīga, starp pašiem tuvākajiem, ģimeni un draugiem, sagaidīja arī latviešu priekšgājējas – Inese Jursone un Ingūna Minusa. 2009. gadā viņas kļuva par pirmajām latvietēm, kurām izdevās izcīnīt zelta medaļas Eiropas čempionātā. Pēc desmit gadu cikla – Maskavā notiekošajās Eiropas meistarsacīkstēs - Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka uzvarēja savā apakšgrupā un cīņā līdz finālam apspēlēja Grieķijas, Vācijas un Spānijas pludmales volejbolistes.

Finālā - divos setos latvietes uzvarēja polieties Kingu Vojtasiku un Katažinu Kocioleku.

Intervija - Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, Eiropas čempiones pludmales volejbolā

Eiropas čempiones uzsver, ka turnīra grūtākā spēle bija pusfinālā pret Spānijas duetu. Vēsos un lietainos apstākļos, latvietes izcīnīja grūtu uzvaru trijos setos. Savukārt fināls iesākās ar vairākām kļūdām pēc kārtas. Tomēr seta izskaņā izdevās sadeldēt iekrājušos deficītu, uzvarot pirmo setu ar 22:20. Otrajā setā Graudiņa un Kravčenoka diktēja noteikumus, kam polietes neatrada pretlīdzekļus – 21:19 – Latvietes – Eiropas čempiones.

Intervija - Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, Eiropas čempiones pludmales volejbolā

Pēc triumfa Eiropas čempionātā, Latvijas labākās pludmales volejbolistes dažas dienas uzkavēsies Latvijā. Uzkrās spēkus, aizvadīs pāris treniņus Jūrmalā un dosies atpakaļ uz Maskavu, kur notiks četru zvaigžņu turnīrs. Tas svarīgs olimpiskās kvalifikācijas rangam.