Latvijas atklātais čempionāts peldēšanā

Latvijas čempionāts peldēšanā 25metru baseinā pirmo reizi norisinās Valmierā. Un galvenā uzmanība pievērsta tieši mājiniekam Uvim Kalniņam. Londonas Olimpisko spēļu dalībnieks pēdējā sezonās sacensībās startēja reti. Taču atgriešanās valmierietim izdevās teicama – ar jaunu personisko rekordu uzvarēts 50m brīvajā stilā un vēlāk arī otrs Latvijas čempiontituls 100m kompleksajā stilā.

Intervija - Uvis Kalniņš, Latvijas čempions peldēšanā

Labi panākumi Kalniņa novadniekam Jānim Siliņam – 100 metros brasā Jānis ilgi peldēja Latvijas rekorda līmenī, bet beigu daļā spēki mazliet pietrūka – Latvijas tituls rokās, bet līdz rekordam pietrūka nepilnas divas sekundes.

Intervija - Jānis Siliņš, Latvijas čempions peldēšanā

Savu dominanci baseinā turpināja rādīt vairākkārtējā Latvijas rekordiste Ieva Maļuka – viņa palika nepārspēta 50 metros brīvajā stilā un arī kompleksajā peldējumā.

Intervija - Ieva Maļuka, Latvijas čempione peldēšanā

Latvijas čempionāts ar kuplu dalībnieku skaitu turpināsies arī rīt un parīt. Šobrīd neviens Latvijas rekords vēl nav labots, taču tas izskaidrojams ar faktu, ka daudzi Latvijas labākie peldētāji gatavojas Pasaules čempionātam jūlija vidū.