Rīgas kausu izcīņa vieglatlētikā

Šovakar Ogrē tradicionālā Rīgas kausu izcīņa vieglatlētikā. Piedalās daudzi mūsu labākie atlēti, arī ārzemnieki. Ogrē ir arī mūsu korespondents Raimonds Gekišs.

Tradicionālās vieglatlētikas sacensības «Rīgas kausi» šogad norisināsies Ogrē, jo atjaunotā Daugavas stadiona skrejceļš ir pārāk ciets. Sacensības ievadīja dāmu 100 metru sprints. Pagājušajā gadā «Rīgas kausos» krita 31 gadus vecais rekords šajā distancē, ko laboja Sindija Bukša. Diemžēl šoreiz viņai nācās samierināties ar otro vietu un 11,73 sekundēm.

Intervija - Sindija Bukša, Latvijas rekordiste 100 metru distancē

Savukārt 800 metros Līga Velvere izcīnīja Latvijai pirmo panākumu šajās sacensībās. Finišu sasniedzot pēc divām minūtēm, divām sekundēm un 72 simtdaļām.

Intervija - Līga Velvere, Latvijas rekordiste 800 metros telpās

Augstvērtīgus rezultātus sasniedza latviešu šķēpmetēji – Madara Palameika atpaliekot vien 8 centimetrus no amerikānietes Arianas Inces, izcīnīja otro vietu – 60 metri un 72 centimetri. Bet vīriem Rolands Štrobinders un Gatis Čakšs attiecīgi ieņēma otro un trešo vietu. Piekāpjoties vācietim Berhardam Šeifertam. Sacensības vēl turpinās ar 200 metru skrējienu sievietēm un vīriešiem.