Tet Zelta Maratons Rīga

Zelta kvalitātes statuss ļāva piesaistīt augsta līmeņa maratonistus, kā arī palielināja dalībnieku skaitu. Galvenajā no 4 distancēm - klasiskajā maratonā, kā pēdējos gados ierasts, dominēja Āfrikas skrējēji, kuriem noteikti par labu nāca arī karstie laika apstākļi. Vīriešiem ar jaunu Rīga maratona rekordu 2 stundas 8 minūtes un 51 sekunde uzvarēja etiopietis Andualems Belajs Šiferavs.

Intervija - Andualems Belajs Šiferavs, maratona uzvarētājs

Nākamās vietas maratonā tika kenijiešiem Silasam Kiprono Too un Juliusam Tuvejam. No Latvijas maratonistiem augstāko 10.vietu ieņēma Dmitrijs Serjogins, kurš līdz ar to kļuva par Latvijas čempionu un kvalificējās arī Pasaules čempionātam.  Tikmēr dāmu maratonā viss goda pjedestāls tika Etiopijas pārstāvēm, no kurām nepārspēta palika Birke Debele Bejene. Viņa distanci veica 2 stundās 26 minūtēs un 18 sekundēs. Mūsu titulētākā skrējēja Jeļena Prokopčuka diemžēl izstājās un Latvijas čempiones titulu ar 11.vietu ieguva Karīna Helmane-Soročenkova. Pusmaratonā distancē vīriešiem Latvijai pārliecinošu uzvaru sagādāja Jānis Višķers.

Intervija - Jānis Višķers, pusmaratona uzvarētājs

Savukārt sievietēm pusmaratonā ātrākā izrādījās Betija Doiča no Izraēlas. Latvijas skrējēja Ilona Marhele palika turpat aiz goda pjedestāla un izcīnīja 4.vietu.

Intervija - Ilona Marhele, pusmaratona 4.vietas ieguvēja

Atzīmēsim, ka šogad Rīgas maratona pasākumos kopskaitā piedalījās vairāk nekā 38 000 skrējēju no 82 pasaules valstīm.