Telefonintervija ar Annu Kononovu, Latvijas valst ceļi pārstāvi

Par Aglonu
Informācija autobraucējiem, kas dosies uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā
No 12. līdz 15. augustam Aglonā notiks Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki un ir gaidāma intensīva transporta un gājēju satiksme Aglonas virzienā. Vienlaicīgi valsts autoceļu tīklā noris aktīva būvdarbu sezona, tāpēc aicinām autobraucējus būt īpaši uzmanīgiem, kā arī savlaicīgi plānot brauciena maršrutu, iepazīstoties ar visiem aktuālajiem ceļu remontdarbiem VAS Latvijas Valsts ceļi mājas lapā www.lvceli.lv
 
Ieteicamais maršruts, dodoties uz Aglonu no Rīgas: no Rīgas līdz Aizkrauklei pa Daugavas kreiso krastu pa autoceļiem Rīgas HES–Jaunjelgava (P85) un Bauska–Aizkraukle (P87) līdz Pļaviņu HES; tālāk pa Daugavas labo krastu pa Daugavpils šoseju (A6) līdz  Nīcgalei, kur jānogriežas uz autoceļu Višķi–Nīcgale (P64) un jābrauc līdz Špoģiem; tālāk pa Rēzeknes–Daugavpils šoseju (A13) līdz rotācijas aplim krustojumā ar autoceļu Krāslava–Preiļi–Madona (P62) un tad līdz Aglonai.
Ieteicamais maršruts, dodoties uz Aglonu no Kurzemes: pa Jelgavas šoseju (A8) līdz Rīgas apvedceļam A5, pa apvedceļu A5 līdz autoceļam Rīgas HES–Jaunjelgava (P85)  un tālāk kā no Rīgas.
Ieteicamais maršruts, dodoties uz Aglonu no Vidzemes: piedāvā divas iespējas: pa autoceļu Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30) līdz autoceļam Jēkabpils–Rēzekne (A12), tad līdz Jēkabpilij un tālāk kā no Rīgas vai līdz Rēzeknei un tālāk pa Rēzeknes–Daugavpils šoseju (A13) līdz rotācijas aplim krustojumā ar autoceļu Krāslava–Preiļi–Madona (P62) un tad līdz Aglonai.  
Aicinām neizmantot autoceļa Krāslava–Preiļi–Madona (P62) posmu no Jēkabpils–Rēzeknes (A12) šosejas līdz Rēzeknes–Daugavpils šosejai (A13), jo no Atašienes krustojuma līdz Steķiem un no Preiļiem līdz Bašķiem ir būvdarbu posmi ar kopumā 10 luksoforu posmiem, kas laiku ceļā pagarinās par pusotru stundu.

 Lielākie satiksmes ierobežojumi Latgalē:
        Jēkabpils–Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Varakļāniem līdz Viļāniem turpinās remontdarbi un ceļā paiet pusstunda; divi luksoforu posmi arī no Rēzeknes līdz Ludzai;  
         Uz reģionālā autoceļa Rēzekne–Gulbene (P36) remontdarbi un ceļš no Rēzeknes apvedceļa līdz Dricāniem prasa stundu, jo ir pieci luksoforu posmi un vēl 3 m platuma ierobežojums posmā no Rēzeknes līdz Audriņiem.  
         Uz Daugavpils apvedceļa (A14) satiksme pāri Daugavai tiek organizēta ar luksoforiem; augstuma ierobežojums pār pagaidu tiltu ir 4,2 m, platuma ierobežojums – 2,7 m.
Kā apbraukt remontdarbus no Preiļiem līdz Bašķiem uz autoceļa Krāslava–Preiļi-Madona (P62):
1. Preiļos nogriezties uz Feimaņiem, braukt līdz autoceļam Rēzekne–Daugavpils (A12) un tālāk līdz Aglonai;
2. Līvānos braukt taisni, pa Daugavpils šoseju (A6) līdz pagriezienam uz Nīcgali (201,7. km) un tālāk līdz Višķiem jeb autoceļam Rēzekne–Daugavpils (A13) pa autoceļu Višķi–Nīcgale (P64). Višķos pa A13 jādodas Rēzeknes virzienā līdz krustojumam ar autoceļu Krāslava–Preiļi–Madona (P62) un tālāk līdz Aglonai. (Sk.shēmu pielikumā).
 
 
Satiksmes ierobežojumi kravas auto tranzītsatiksmei Aglonas apkārtnē:

Lai nodrošinātu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībnieku drošību, sākot no šī gada 12. augusta plkst. 17.00 līdz 15. augusta plkst. 18.00 tiks slēgta kravas auto tranzītsatiksme pa vairākiem valsts autoceļiem Aglonas apkaimē:
P60 Dagda–Aglona posmā Sloboda–Aglona;
P62 Krāslava–Preiļi–Madona posmā Krāslava–krustojums ar autoceļu A13 Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi);
V636 Krāslava–Izvalta–Šķeltova–Aglona posmā Šķeltova–Aglona;
V641 Uz Grāveriem
V745 Jaunaglona–Aglona;
V762 Aglona–Višķi. 
Kā apbraucamos ceļus ieteicams izmantot:
P57 Malta–Sloboda;
V744 Kastīre–Kategrade–Kameņeca–Kapiņi;
V610 Jaunokra–Grāveri.
V676 Grāveri–Višķi–P64–līdz A13.