Intervija ar Marģeru Zeitmani

Politiskas spēles un personiskas mantiskās intereses, - vai tomēr bezkaislīga reforma, lai nodrošinātu pieejamus pakalpojumus un ģeogrāfiski sasniedzamu veselības aprūpi reģiona iedzīvotājiem? Šo jautājumu, kurā sastopas šķietami nesamierināmi viedokļi, aktualizējis plāns pārprofilēt Alūksnes slimnīcu par ambulatoro dienas centru – tas notiktu saskaņā ar vienota reģionālo slimnīcu tīkla izveidi. Tomēr alūksnieši šodien brauc protestēt uz Rīgu.
Šajās pārmaiņās cieši iekļaujas Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība, jo, kā izskanējis, tā saņemtu vairāk naudas Alūksnes slimnīcas pārveides gadījumā. Turklāt izdevīgums teorētiski skartu arī veselības ministres padomnieci, kura apvienībā pieder kapitāldaļas.
Vai runa ir par politisko tirgu un brutālu veselības budžeta sadali starp uzņēmējiem? Vai arī talkā tiek likti nepamatoti apmelojumi, pretojoties nepieciešamai restrukturizācijai un tādējādi bremzējot ieceri uzlabot veselības aprūpes pieejamību iedzīvotājiem?
Mūsu programmā nākamajā stundā uzklausīsim Alūksnes slimnīcas vadību, bet pašlaik mūsu studijā - Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības valdes priekšsēdis Marģers Zeitmanis.