Hanss un Elaine: Īstā dzīve ir dzīve ar misiju

13. marta raidījuma «Saknes debesīs» sižetā - stāsts par misionāriem Elainu un Hansu Bērziņiem, kuri pirms desmit gadiem pārcēlās uz Latviju no Brazīlijas.

Kas liek cilvēkiem pamest labi apmaksātu darbu, ierasto dzīves komfortu un ar diviem koferiem iedzīves un maziem bērniem pie rokas doties uz svešu valsti, lai kalpotu tās iedzīvotājiem? Pirms 10 gadiem, pametot plaukstošu biznesu, uz Latviju misijā ieradās Hanss un Elaina. Misionāru pāris atzīst, ka viņu karstās brazīliešu sirdis tagad pieder latviešiem.

Hanss Bērziņš: «Kad ar ģimeni apmeklējām draudzes Latvijā, visi cilvēki bija klusi, ļoti reti kāds nāca pretī, sakot »sveiki«, »labrīt« vai »labdien«. Sliktāk gandrīz kā universitātē, kino vai klubos... Mūsu draudzē, kur mēs kalpojām piecus gadus, domājām - darīsim citādāk. Dievkalpojums sākas, un dievkalpojumam pa vidu būs laiks, lai veidotos sadraudzība. Lai cilvēki var piecelties, ja grib – viens otram dot sveicienu, ja ir kādi viesi - sirsnīgi sveikt, sakot - jūties kā mājās!»

Elaina Bērziņa: «Mana misija ir būt gaismai citiem cilvēkiem - būtu vienkāršākai, patiesākai. 100% patiesai. Ja cilvēkiem nav misijas, viņi nav dzīvi. Viņi kaut ko dara, bet tā nav īstā dzīve.»