Telefonintervija ar Ainaru Latkovski

Saeimai šodien trešajā - galīgajā lasījumā jābalso par grozījumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā. Tos pēc Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD ieteikumiem izstrādājusi Valsts kanceleja un ar priekšlikumiem papildinājuši deputāti. Grozījumu galvenais mērķis ir radīt skaidru kārtību, kā tiek vērtēts biroja priekšnieka darbs un kā viņu no amata iespējams atbrīvot.
DDD Tomēr strīdīgākais līdz šim izrādījies «Vienotības» deputāta, bijušā KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova priekšlikums grozījumos iekļaut arī to, ka KNAB darbinieki turpmāk juridiski būtu nevis darba, bet dienesta attiecībās ar biroju. Priekšlikuma pretinieki uzskata, ka tas ļaus KNAB vadītājam Jaroslavam Streļčenokam atlaist Jutu Strīķi un citus citādāk domājošos.
Tagad pati Vienotība un arī Nacionālā apvienība paziņojušas, ka atbalstīs atteikšanos no strīdīgā priekšlikuma. Un vairāk jautāsim Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājam Ainaram Latkovskim.