Ivo Odītis: Kristīgie skauti - iespēja puikām palikt baznīcā

7. februāra raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā - Kristīgo skautu vienības vadītājs Ivo Odītis.

Kristīgie skauti, sekojot Jēzus piemēram, gan palīdz apkārtējiem, gan norūda sevi visdažādākajās aktivitātēs. Piemēram, mācoties izdzīvot mežā vai kalpojot citiem. Vai arī - esot kā svētceļnieki, kas vienmēr gatavi doties ceļā.

Ivo Odītis: «Mēs redzējām, ka puikām iestājas viens vecums - patiesībā jau diezgan mazos gados - kurā viņiem vairs neliekas interesanti zīmēt eņģelīšus un griezt mājiņas, kad vecāki viņus ved uz Svētdienas skolu. Man pašam ir trīs dēli, un es šo redzēju kā iespēju bērniem, īpaši puikām, sludināt Evaņģēlija vēsti un mācību par Dievu - faktiski, palikt baznīcā.»

«Skautismā mēs dodam daudz citas lietas, kas nav tiešā veidā saistītas ar baznīcu, bet man liekas, ka tās ir ne mazāk svarīgas - būt uzticamam un godprātīgam valsts pilsonim, ar atbildību attiekties pret savu pienākumu, kas tev uzticēts. Skautu solījumam ir trīs daļas. Pirmā: būt uzticamam Dievam un Tēvijai. Otra - klausīt skautu likumus. Un trešais - palīdzēt tuvākajiem katrā brīdī. Būt noderīgiem savam tuvākajam, sabiedrībai, dzīvot ne tikai sev, vai kā man pašam labi, bet palīdzēt citiem.»