Azers Salmanovs: Latvija ir mana otrā dzimtene

17. janvāra raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā - Azers Salmanovs, kurš Latvijā dzīvo jau kopš Atmodas laikiem un sauc to par savu otro dzimteni.

Azers Salmanovs Latvijā dzīvo jau 30 gadus, un ir daudzu mūsdienu vēstures notikumu liecinieks. Pēc ierašanās šeit no Azerbaidžānas 1986.gadā viņš iestājies Latvijas universitātes juridiskajā fakultātē. Savukārt pēc studiju beigšanas viņš nolēmis dzīvot Latvijā, un šobrīd strādā par juristu un tulku. Viņa ģimenē aug trīs bērni, un Azers aktīvi darbojas Latvijas Islāma kultūras centrā.

Azers Salmanovs: «Es visur saku, ka neesmu vairs azerbaidžānis, bet jau latvietis. Integrācija man nozīmē nevis asimilāciju, bet gan savas personības, savas identitātes saglabāšanu - un, integrējoties Latvijas sabiedrībā, ienest Latvijas kultūrā sev raksturīgo kultūru, savu mentalitāti, padarot Latvijas kultūru bagātāku.»

«Tieši Latvijā atgriezos uz īstā Dieva ceļa, un tieši Rīgā mošejā pirmo reizi veicu lūgšanu. Ļoti, ļoti lepojos, ka tas viss ar mani notika Latvijā. Latvijā jūtos ar visu savu sirdi un asinīm. Latvija jau sen ir mana otrā dzimtene.»