Linda un Māris Prinduļi: Kad debesu koris pienāk pie tava nama durvīm

6. decembra raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā — Linda un Māris Prinduļi no grupas «Jorspeis», kuru dziesmas Ziemassvētkos dzirdam gan baznīcās, gan radiostacijās.

Ziemassvētki ir laiks, kad mēs patiesi gribam ticēt Bībelē rakstītajam — Gods Dievam augstībā, miers virs zemes un cilvēkiem labs prāts! Svētku steigā realitāte bieži vien mēdz būt cita. Grupai «Jorspeis» šis laiks ir intensīvs, kad daudz jākoncertē daudzviet Latvijā. Lindas un Māra dziesma «Debesis ir tuvu klāt» ne tikai kļuvusi ļoti populāra — tā iekļauta arī jaunajā luterāņu Dziesmu grāmatā. Grupas «Jorspeis» mūzika ir uzrunājoša un tieša, jo tā tapusi caur ticību, ciešanām un prieku.

Māris Prindulis: «Mēs priecājamies dziedāt gan baznīcā, gan koncertzālē, gan bārā. Mēs domājam par lietām ļoti vienkārši — un ticības lietas vislabāk ir nesarežģīt. Līdz ar to tur ir daudz vietas brīvībai, un mums nav jāiederas kādos rāmjos. Tu vari būt tu — tev nav jābūt tam, kas tu neesi.»

Linda Prindule: «Es kļūstu bērns Ziemassvētku laikā — tie ir mani mīļākie svētki, un es tos ļoti gaidu. Tādēļ arī mūsu Ziemassvētku dziesmas nākušas no sirds. Mēs vienmēr ilgojamies piedzīvot garīgo Ziemassvētku stāstu — tāpēc ejam uz dievkalpojumu svētku vakarā un cenšamies arī savam bērnam to nodot. Mēs zinām, lai kur tu būtu, lai ko darītu, tu vari piedzīvot to pārdabisko sajūtu, kad debesu koris pienāk pie tava nama durvīm.»