Lauris Malnačs: Dievam krīzes nav

Raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā pirmajā Adventa svētdienā — Valmieras Romas katoļu draudzes prāvests Lauris Malnačs par Valmieras jaunā katoļu dievnama tapšanu.

Lauris Malnačs apgalvo, ka skaistākie Ziemassvētki viņam ir bijuši pirms pāris gadiem, kad draudze uz Kristus dzimšanas dienu bija sanākusi vēl nepabeigtā dievnamā ar nesen kā ielietu betona grīdu, dēļiem aizsistiem logiem, aukstumā un sveču gaismā. Nu kādreizējās mazās koka baznīciņas vietā slejas jauns dievnams, kas pagājušā gadā tika iesvētīts.

Lauris Malnačs: «No 90. gadiem katoļi Vidzemē, Kurzemē, arī Zemgalē bija minoritāte. Viņiem dievnamu nebija. Lielajās pilsētās, piemēram, Valmierā, pirms Otrā pasaules kara uzbūvēta vien maza koka baznīciņa. Tagad visas lielākās pilsētas ir dievnamu pilnas. Katoļi dievnamus ir būvējuši uz nebēdu. Baznīcu tomēr Dievs ir veidojis kā ilgtermiņa projektu — apsolījums par baznīcas pastāvēšanu ir līdz šīs pasaules beigām. Es par to nešaubos!»

«Man ir liecība, ka Dievam krīzes nav. Ja tu ar Viņu draudzējies, tad tu arī esi ieguvējs. Nezinu, kurš vēl varētu sacensties ar Dievu. Viņam krīzes nav!»