Rinalds Grants: Kristīgās pamatpatiesības mūsdienās vairs nav pašsaprotamas

18. oktobra raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā - mācītājs Rinalds Grants par Alfa kursa nodarbībām Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes draudzē.

Kādreiz tev vispirms bija jātop kristītam un iesvētītam, lai tevi pieņemtu draudzē - un tikai ar laiku tu varēji kļūt par savējo. Alfa kursi visu zināmā mērā ir apgriezuši kājām gaisā - tevi pieņem kā savējo, dalās maltītē un pēc tam pats vari izlemt – kļūt par kristieti vai nē. Iespējams, ka tieši šeit slēpjas Alfas kursa veiksme un milzīgie panākumi.

Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes draudzes mācītājs Rinalds Grants: «Alfa kurss ir paredzēts kā ievads kristīgās ticības būtībā. Tā ir vieta, kur var nākt ar saviem jautājumiem un dzirdēt, ko kristīgā ticība dzīves lielajos jautājumos piedāvā. Galvenais, lai tas būtu vidē, kur nevis man kāds norāda kā ir jātic, bet, – kur mēs kopā varam runāt, diskutēt.»

«Mums nevajag iziet nevienu kursu, lai mēs varētu sevi saukt par ticīgiem vai kristiešiem - mani par kristieti padara uzticēšanās tam, ko Kristus ar savu klātbūtni un vēsti ir atstājis. Bet šādi kursi ir kā palīginstruments - mūsdienu kultūrā dzīvojot, daudzas kristīgās pamatpatiesības nav pašsaprotamas. Alfa kurss palīdz tās iepazīt un atklāt.»