Ģirts Laube: Ko tu dari ar savu dzīvi?

6. septembra raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā — Ģirts Laube un Mikus Bulmeisters. Par izcīnīto cīņu ar atkarībām, par satikšanos ar sevi, par dzīves vērtību atjaunošanu. Par pagrieziena punktu abi sauc brīdi, kurā sākuši apzināties, kas ar viņiem patiesi notiek. Tagad viņi abi par atkarību runā pagātnes formā, saucot to par vērtīgu mācību stundu, kas ļāvusi satikties pašiem ar sevi.

Izcīnot cīņu ar atkarībām, Ģirts Laube savu spožo snovborda karjeru 12 gadu garumā nomainījis pret dzīvi saskaņā ar sevi lauku klusumā, izveidojot latviskās dzīvesziņas centru Druvienas cilts. Ģirts Laube: «Zālīte ir tāds skaists piedzīvojums sākumā — bet tas aizved pie tā, ka tev ir grūti bez tās dzīvot. Tev ir labāk skeitot, kad tu esi uzpīpējis, tev ir labāk snovot, kad esi uzpīpējis — bet principā tas pārņem tevi. Un tu jau kļūsti par to. Tu vairs neesi tu pats.» (...) «Man pilnīgi bija tā, ka mana dvēsele vai Augstākais nonāk zemē un saka — nu ko tu dari ar savu dzīvi?” Vienkārši sāka mani reāli bārt. Un man tik sūdīgi, un es tur pārpīpējies, bet tev saka no augšas: „Ko tu dari ar savu dzīvi?”»

Mikus Bulmeisters, viens no Druvienas cilts meistariem, kas darinot kokles un citus mūzikas instrumentus atjauno latviskās dzīvesziņas dārgumus tālu prom no pilsētas kņadas un patērētāju kultūras. Mikus Bulmeisters: «Savas atkarības nodēvēšana vārdā un apzināta pieņemšana — tajā brīdī pazūd citu vainas. Es neuzskatu ne sevi, ne savu tēvu par vainīgiem, bet pieņemu, ka tā tas ir bijis, lai es nonāktu līdz šim brīdim. Tas viss mani ir vedis uz apzinātību.»