Laura Tālberga: Var dzīvot lēnāk

23. augusta raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā - Laura Tālberga, kuras balss skan Latvijas Neredzīgo bibliotēkas ieskaņotajās audiogrāmatās.

Uzsākot raidījuma otro sezonu, vēlējāmies tuvāk iepazīties ar saviem skatītājiem - tādēļ nākamā raidījuma videostāsta varoni ļāvām izvēlēties datoram, nejauši izraugoties vienu no 1000 raidījuma Facebook draugiem. Tā ir Laura Tālberga - sieviete, kas lasa, raksta, un ir ceļā. Viņas balss skan audiogrāmatās, kas tiek ieskaņotas Latvijas Neredzīgo bibliotēkā.

Laura Tālberga: «Šeit es iemācījos apstāties, saprast, ka tik ļoti nav jāskraida, lai kaut ko atrastu. Neredzīgajiem nav tik lielas iespējas skraidīt apkārt kā mums, meklēt - bet viņi vienalga atrod. Es sapratu, ka var dzīvot lēnāk. Dzīve nav tikai tas, ko es redzu. Viņi man iemācīja, ka ir citas maņas - biju par tām piemirsusi. Viņi palīdzēja man saprast, ka var arī savādāk. Esmu ļoti, ļoti pateicīga šai vietai.»

«Cilvēki jau neaiziet tāpat vien... Nāve māca dzīvot - mēs neizjūtam to dzīvi un dzīvību tik ļoti, ja blakus nebūtu nāves un zaudējumu. Tā ir mācība mums – dzīvojiet, ir jādzīvo!»