Andris Iesalnieks: Es to nedaru cilvēkiem, bet Dievam

17. maija raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā - galdnieks, Talsu katoļu draudzes priekšnieks un dievnama jaunā altāra autors Andris Iesalnieks par savu darbu, iedvesmas avotiem un gandarījumu, ko dod kalpošana citiem.

Mēdz sacīt, ka ciniķis ir cilvēks, kurš zina visa cenu, bet nezina tā patieso vērtību. Mēs šobrīd dzīvojam ciniskā laikmetā. Mēs gaidām atlaides, izpārdošanas, labāko piedāvājumu, lai nepārmaksātu. Galdnieks Andris Iesalnieks savu ilgus mēnešus veidoto darbu nav gatavs pārdot nekur, jo viņš zina sava radītā īsteno vērtību.

Andris Iesalnieks: «Viss, ko es varu izdarīt baznīcas labā, man sniedz gandarījumu. Netiecos, lai manu vārdu pēc gadiem atceras - sajūta ir, ka es to nedaru cilvēkiem, bet Dievam. Ja Viņš tev ir devis spējas, talantu, ir savtīgi to tikai priekš sevis izmantot - no tā nav piepildījuma. Sajūtas ir pilnīgi citādas, ja to ieguldi baznīcā, par labu cilvēkiem, kas šeit ir. Tad gandarījums ir patiess un īsts.»

«Katoļu baznīcā altāris simbolizē Kristu - tāpēc altārim ir ierādīta centrālā vieta baznīcā, tur notiek paši svarīgākie procesi pielūgsmes laikā. Man šis bija īpašs darbs arī tādēļ, ka vienlaikus esmu galdnieks un kristietis. Taisot altārgaldu Dievam par godu, visa procesa laikā mani pavadīja īpašas sajūtas. Dažreiz darbā bija saspringts un nervozs laiks, bet, kad pieķēros taisīt altāri - iestājās miers. Viss, kas saistās ar Dievu un Viņa pielūgšanu, saistīts ar mieru.»