Projekts "Brīvība 61": palīdzēt sievietēm izdarīt izvēli

26. aprīļa raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā - organizācijas «Jaunatne ar misiju» īstenotais projekts «Brīvība 61», kas sniedz atbalstu prostitūcijā iesaistītām sievietēm un palīdz tām mainīt savu dzīvi.

Iespējams daudzi esam nonākuši situācijās, kad darot darbu saskaramies ar kādu problēmu - un apjaušot tās patiesos apmērus, mums nolaižas rokas un neko vairs negribam darīt. Mūsu stāsts šoreiz - par cilvēkiem, kuriem, nonākot šādā situācijā, rokas ir nevis nolaidušās, bet, pateicoties ticībai un motivācijai, viņi ir atraduši spēku darbu turpināt. Tie ir cilvēki, kuri piedāvā maltīti un sarunu sievietēm, kuras nonākušas seksa industrijas tīklos.

Lizete, projekta «Brīvība 61» vadītāja: «Mēs saucam šo vietu par savu mazo kafejnīcu. Šī vieta ir tam, lai sievietēm, kuras strādā prostitūcijā, ziemā būtu kur ienākt, iedzert kafiju, uzēst zupu. Šeit mēs veidojam attiecības ar šīm sievietēm. Šī ir vieta, kur viņām nav jābūt prostitūtām: viņas var nebūt prostitūtas 10 minūtes, pusstundu - cik vien ilgi viņas ir šeit. Jā, viņas izskatās kā prostitūtas, taču mēs viņas tā neredzam. Kad sarunājamies, viņas ir parastas meitenes, kuras apstākļu dēļ nonākušas šādā dzīvē.»

«Gandrīz katru dienu ir kāds brīdis, kad esmu gatava padoties. Šajā darbā jāiegulda, jāiegulda, jāiegulda. Tomēr es turpinu to darīt, jo ticu, ka tur, uz ielas, ir sievietes, kuras spēj izdarīt izvēli, lai mainītu dzīvi. Ja mēs nebūsim viņām līdzās, viņas neizdarīs šo izvēli! Un pat, ja viņas neizdarīs šo izvēli, mēs esam šeit, lai uzklausītu un mīlētu viņas. To mums liek darīt Jēzus - un mēs to turpināsim.»