Mūziķis Māris Šverns: Ja kāds blakus ievainots - viņš ir jāglābj

15. marta raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā - mūziķis Māris Šverns, grupas «Baložu pilni pagalmi» līderis un dziesmu autors.

Viņš mazliet atgādina labsirdīgu rūķi, kas dziļdomīgi klusē. Tādu viņu pamatā pazīst Rīgas Katoļu ģimnāzijas audzēkņi un vecāki. Retais zina, ka viņš jau 20 gadus nodarbojas ar mūziku, dzied un spēlē par alternatīvas mūzikas grupu dēvētajā apvienībā „Baložu pilni pagalmi”. Māris Šverns ir izgājis cauri daudz un dažādiem pārbaudījumiem, dzīves līkločiem, un atradis garīgās mājas. Šobrīd viņš ir gatavs runāt, un ne tikai mūzikā.

Māris Šverns: «Es domāju, ka vecākās paaudzes nemāk jaunākām paaudzēm pastāstīt, kas patiešām ir patiesība. Viņi var tikai strīdēties ar jaunākām paaudzēm, un kaut kādā brīdī jaunā paaudze pasaka, ka viss, kas jums ir, tā ir liekulība. Un lielā mērā tā ir taisnība, jo visus šos 2000 gadus kristietība lielākoties ir pārprasta.»

«Es varu radīt dziesmas, izpildīt tās, un ir cilvēki, kas tās klausās. Paldies Dievam, ja cilvēkam gadās agrāk vai vēlāk saprast, kas ir tas, ko viņš var sakarīgi izdarīt sevis un sabiedrības labā. Ja viņš to atrod, tad jau tas nevar apnikt, tas nav iespējams.»