Māsa Mirjama: ir jāpalīdz visiem cilvēkiem

«Saknes debesīs» trešā raidījuma videostāsts - par māsu Mirjamu no Nabadzīgā Bērna Jēzus kongregācijas Varakļānos, kuras aicinājums un ikdiena ir darīt labu apkārtējiem.

Kāda sena paruna vēsta: ja kāds tev ir darījis labu, atceries to, bet, ja tu esi kādam darījis labu - labāk aizmirsti to. Veidojot raidījuma videostāstu, devāmies pie kāda cilvēka Varakļānos, kuram darīt citiem labu ikdiena ir viņa sūtība un dzīves aicinājums. Uzticība, kā zināms, ir godīguma māsa - tā tas ir arī māsai Mirjamai, kas dzīvo, strādā un kalpo Latgalē, bet kādreiz bija vienkārša latgaļu meitene, vārdā Tekla.

Māsa Mirjama: «18 gadu vecumā domāju, ka klosterī māsām jāstaigā nopietni visu laiku, nevar priecāties - un ka tas nav priekš manis. Bet, kad iepazinos Aglonā ar klostera māsām un ieraudzīju, cik viņas ir laimīgas, priecīgas, mīļas un sirsnīgas, es sapratu - manas domas neatbilst patiesībai».

«Dievs ir devis cilvēkam brīvu gribu, un mēs pēc tās arī tiksim tiesāti - kā esam izlietojuši šo dzīvi. Jēzus teica - visu, ko jūs darat vienam no maniem vismazākajiem brāļiem, to jūs man pašam darat. Ir jāpalīdz visiem cilvēkiem.»