Viljams Šulcs: misija "Pakāpieni" jaunajām māmiņām ļauj justies kā mājās

«Saknes debesīs» otrā raidījuma videostāsts - par Viljamu un Danu Šulciem, kuri vada misiju «Pakāpieni» un palīdz krīzes situācijā nonākušām jaunajām māmiņām.

Žurnāls “Pakāpieni” bija pirmais kristīgai tematikai veltītais neatkarīgais žurnāls, kas Latvijā iznāca astoņdesmitajos gados - to izdeva Viljams Šulcs kopā ar domubiedru grupu. Kad Viljams veidoja žurnālu, viņa sieva Dana strādāja par vecmāti. Viņiem abiem šķita nozīmīgi izcelt dzīvības svarīgumu un runāt par to, ka aborti nav labi. Šodien, 20 gadus vēlāk, viņiem ir misija “Pakāpieni”, kur viņi vēl arvien apliecina, ka bērniem ir jāpiedzimst un jādzīvo.

Veidojot otrā raidījuma «Saknes debesīs» videostāstu, devāmies pie Viljama un Danas Šulciem uz Tukumu. Viņi vada misiju «Pakāpieni», sniedzot atbalstu un palīdzību jaunajām māmiņām, kas ir nonākušas krīzes situācijā un šaubās, vai laist bērniņu pasaulē.

Viljams Šulcs: «Mūsu bēbīšu mājā meitenes nāk no ļoti dažādām vidēm. Dažāds ir arī ceļš, kā viņas atnāk - kāda uzzina no drauga, kāda izmisumā skatās internetā par “Pakāpieniem”, meklē vietu, kur varētu iet. Mēs esam vēlējušies, lai meitenes šeit jūtas kā mājās».

Dana Šulca: «Ir piepildījies mans sapnis. Es kādreiz teicu mammai, kad izaugšu, paņemšu 100 bēbīšus no bērnu nama. Viņa teica, ka viņi taču izaug. Bet redz, kāds man ir darbs. Mums visu laiku ir bēbīši, mums viņi nekad neizaug».