Izvēlies nākotni! 100 krēsli: Vīksna pret Skridi

Priekšvēlēšanu rubrikā Par/Pret partijas, kurām vismaz līdz šim nav bijuši pamanāmi politiskie panākumi.
Politiskā partija „Izaugsme”
Vēlēšanās startē ar 5. kārtas numuru. Kā liecina medijos izskenējusi informācija, tās līderis - ārsts kardiologs un plaušu hipertensijas speciālists Andris Skride, kurš šorīt ir mūsu studijā – atzinis: viņa vadītā partija ir sapulcējusi savstarpēji pazīstamus cilvēkus un partija nav visu jomu pārzinoši cilvēki, tādēļ „Izaugsme” nerunā par sev svešām jomām kā ārlietas un iekšlietas.
„Suverenitāte”
Par partiju „Suverenitāte” daudzi uzzināja, sākoties Eiroparlamenta priekšvēlēšanu maratonam, kur tā iesniedza savu sarakstu kā pati pirmā. Tās vēsture gan ir krietni senāka. Dibināta pirms astoņiem gadiem, tā divreiz mainījusi nosaukumu. Aptuveni ceturto daļu partijas saraksta veido biedrības „Antiglobālisti” biedri. “Suverenitāti” šodien pārstāv Guntra Vīksna.

Uz diskusiju bijām aicinājuši arī partiju „Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām”
Atgādināšu, tā ir partija, kasplašāk tā pazīstama kā Ventspils dziednieces Anitas Pukaļevskas jeb Virsmātes partija. Pati Pukaļevska gan šajās Saeimas vēlēšanās nekandidē. Partija uzskata, ka Latvijai jākļūst enerģētiski un lauksaimnieciski pašpietiekamai, cilvēkiem pēc iespējas jādzīvo laukus un jāveicina linda ražošana un apstrāde. Partijas pārstāvji gan izrādījās pārlieku aizņemti, un tāpēc uz diskusiju neviens nav ieradies.