Latvijas Televīzija uzsāk jubilejas sezonu ar nebijušu saturu

"Sveicot Latvijas Televīzijas skatītājus un komandu 60. jubilejas sezonā, esam parūpējušies par nebijušiem un aizraujošiem raidījumiem izklaides žanrā, kā arī turpinām nostiprināt televīzijas satura mugurkaulu – Ziņu dienesta pārraides - tik izšķirošā laikā kā šis, kad gaidāmas Saeimas vēlēšanas un Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības padomē," uzsver Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

"2014. gada rudens sezona Latvijas Televīzijā būs ļoti daudzveidīga. Papildus tradicionālajām satura prioritātēm – ziņām, kultūras un bērnu raidījumiem, būs jauni projekti dokumentālajā un izklaides žanrā. Esam rūpīgi sekojuši līdzi skatītāju vēlmēm un sava satura kvalitātei, lai tagad par primāro mērķi izvirzītu piedāvāt patiešām pilnu satura spektru, kurā katrs var atrast sev interesējošo un nepieciešamo,” informē LTV Programmu daļas direktore Jana Semjonova.

“LTV Ziņu dienests turpina nostiprināties kā ziņu līderis Latvijas medijos, ievērojami paplašinot un padziļinot LTV7 analītisko saturu četros jaunos raidījumos krievu valodā, kas pulcējuši spēcīgu autoru komandu. Septembrī un oktobrī prognozēsim un analizēsim Saeimas vēlēšanu norisi un partiju politisko piedāvājumu. Ziņās arvien lielāku uzmanību pievērsīsim ārpolitikai un esam izveidojuši Eiropas korespondenta amata vietu. Uzlabotā formātā ar jaunu vadītāju pie skatītājiem atgriezīsies raidījums “Sastrēgumstunda”,” skaidro LTV Ziņu dienesta direktore Iveta Elksne.

Bērnu auditorijai rudenī plānoti vairāki raidījumi - “Kas te? Es te!”, “Gudrs, vēl gudrāks”, ”Brīnumskapja skola” - un oktobra beigās klāstam pievienosies nebijis zinātnes raidījums. LTV jubilejas sezonā būs vairāki jauni izklaides projekti: nedēļas nogales šovs ar Renāru Zeltiņu, jauni dzīvesstila raidījumi (“Ciemos”, “Ciemiņš virtuvē”, “Kāpēc esmu viens?”), kuros pētīsim, kādi esam. Pie skatītājiem atgriezīsies raidījumi «TE!», «Sirmais. Kulta ēdieni», «Melu laboratorija», «Lielā lasīšana» un citi.

Rudenī gaidāmas ne tikai daudzas kultūras notikumu translācijas, bet arī regulārie iknedēļas kultūras raidījumi jaunā kvalitātē, vizuālajā risinājumā un skatītājiem vēl pieejamākos laikos.

LTV piedāvās arī jaunus, augstvērtīgus seriālus. BBC filma “Vīrs, kurš kļuva par Bondu” (2014) ar Dominiku Kūperu galvenajā lomā stāsta par Džeimsa Bonda radītāju Janu Flemingu un dēkainajiem piedzīvojumiem, kas rakstniekam sagādājuši materiālu pasaulslavenajiem stāstiem. Savukārt gaumīgais un noslēpumainais detektīvseriāls “Miglas krasts” no Velsas ne vien ieguvis kaislīgus fanus velsiešu vidū, bet spēcīgi debitējis “BBC Four” kanālā, ļaujot kritiķiem izsaukties, ka vairs nebūs jālūkojas pie skandināviem pēc izsmalcināti tumša kino.