Ņevzļingeita Latvijā: oligarhu cīņas medijos un NVO

0.0

Šobrīd Polijā arestētā Anatolija Bļinova sarakstē ar, visticamāk, Leonīdu Ņevzļinu ir pieminētas vairākas ar Latvijas medijiem saistītas personas – gan aprunājot sankcijām pakļautā miljardiera un Latvijas pilsoņa Pjotra Avena intervijas, gan plānojot publiskus uzbrukumus citiem Ņevzlina sāncenšiem no Krievijas oligarhu aprindām. "DeFacto" noskaidroja, ka tās nav tukšas runas vien – Ņevzļins caur Bļinovu bija avots publikācijām portālā "jauns.lv", savukārt portāla "kompromat.lv" vadītāja Leonīda Jākobsona vadīta biedrība pērn saņēma finansējumu no Ņevzlina dibināta fonda Lietuvā. 
 

Ņevzļins iesniegumā Lietuvas policijai pats ir atzinis komunikāciju ar Bļinovu un viņa finansēšanu, jo viņš esot palīdzējis vairākiem Krievijas opozicionāriem pamest valsti. Tiesa gan, šajā pavasarī Bļinova komunikācija esot kļuvusi "dīvaina un provokatīva", jo viņš sarakstē mēģinājis radīt iespaidu, ka Ņevzļins būtu ieinteresēts uzbrukumā Volkovam. Par to, ka provokatīva būtu arī komunikācija, piemēram, par pasu viltošanu un mediju ietekmēšanu Latvijā, Ņevzļins Lietuvas likumsargiem neko neminēja.

* Šis materiāls izņēmuma kārtā titrēts krievu valodā, lai tas sasniegtu iespējami lielāku auditoriju ari ārpus Latvijas – valstīs, kur minētās darbojošās personas ir gana labi zināmas.