V.I.P. Būvnieki. Pirmais pusfināls

0.0

Latvijas Būvinženieru savienībai šis ir nozīmīgs gads ar divām jubilejām – 100 gadiem kopš Latvijas Būvinženieru biedrības dibināšanas un 35 gadiem kopš tās atjaunošanas jeb Latvijas Būvinženieru savienības dibināšanas. Tāpēc ļaujam būvniekiem būt "V.I.P." ložā. Kapteiņi – Raimonds Eizenšmits un Mārtiņš Vilnītis.

Raimonds Eizenšmits – komandas kapteinis, inženierzinātņu doktors, Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētājs, sertificēts būvinženieris, RTU Padomnieku konventa loceklis, arī mūziķis – bigbenda "Sigulda" solists, savu dziesmu izpildītājs. Ziemā aizrauj kalnu slēpošana, vasarā – motocikls un makšķerēšana.

Ainārs Paeglītis – sertificēts būvinženieris, inženierzinātņu doktors, RTU profesors, darbojas tiltu projektēšanas un izpētes jomā. Saņēmis nozares apbalvojumu "Pamatakmens" par mūža ieguldījumu būvniecībā. Savulaik nodarbojies ar akadēmisko airēšanu. Patīk ceļot, seko notikumiem sporta pasaulē.

Ilze Paeglīte – sertificēta tiltu inženiere, inženierzinātņu doktore, docente, ikdiena rit RTU Transportbūvju institūtā. Patīk ceļot un izzināt apmeklēto vietu vēsturi. Ir pamatzināšanas septiņās valodās. Šobrīd apgūst spāņu valodu.

Mārtiņš Vilnītis – komandas kapteinis, dzimis un audzis Ogrē. Ieguvis inženierzinātņu doktora grādu Rīgas Tehniskajā universitātē, no lektora kļuvis par profesoru, bijis RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes dekāns, Latvijas Būvinženieru savienības valdes loceklis. Brīvajā laikā audzina četrus bērnus, ziemā ļaujas kalnu slēpošanai, vasarā – atpūtai uz ūdens.

Sanita Rubene – kapteiņa kolēģe Rīgas Tehniskajā universitātē. Ieguvusi inženierzinātņu doktora grādu, universitātē pilda docentes un pētnieces pienākumus, ir iesaistīta ar būvniecības nozari saistītos zinātniskos projektos, ir sertificēta būvspeciāliste, kura akadēmiskās zināšanas pielieto arī praksē. Brīvajā laikā patīk ceļot, apmeklēt muzejus, teātrus, operu un kolekcionēt selektīvo parfimēriju.

Pēteris Druķis – kapteiņa kolēģis. Ieguvis inženierzinātņu doktora grādu, pilda RTU Būvniecības un mašīnzinību fakultātes dekāna vietnieka pienākumus. Paralēli līdzdarbojas "Rail Baltica" projekta realizācijā. Ikdienā piekopj aktīvu dzīvesveidu, patīk orientēšanās sports, skriešana un kalni ar un bez slēpēm.