Pasaules čempionāta motokrosā 8. posms

Šajās brīvdienās Latvijas lielā balva motokrosā, pasaules čempionāta astotais posms, Latvijas galvenā cerība ir Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderis EMX 125 klasē Jānis Mārtiņš Reišulis. Par šo dienu Normunds Melderis.

Ņemot vērā to, ka traumas dēļ nestartē mūsu favorīts Pauls Jonass, Latvijas līdzjutēju cerības šobrīd saistās ar brāļiem Reišuļiem. Šodien abās Eiropas čempionāta klasēs tika aizvadīti pirmie braucieni. EMX 125 klasē sezonas līderis Jānis Mārtiņš Reišulis startā mazliet aizkavējās, tāpēc brauciena laikā nācās sāncenšu apdzīt. Pēdējais, kas tam pretojās bija vicelīderis francūzis Matis Valīns. Taču brauciena vidū Jānis tika galā arī ar viņu, un pēc tam jau metodiski savu pārsvaru palielināja. Finišā jau bija iekrājis 23 sekundes, un guva pārliecinošu uzvaru.

Intervija - Jānis Mārtiņš Reišulis, EMX 125 1. brauciena uzvarētājs

Nepaveicās vēl vienam latvietim Tomasam Šaicānam, kas turējās 5. pozīcijā, bet pēdējā aplī, motocikls apstājās un Tomass beigās palika tikai 27-ais. EMX 250 klasē par augstām vietām cīnījās Kārlis Alberts Reišulis. Vienubrīd viņš bija trešais, tomēr beigās kļūdas neļāva finišēt augstāk par 4.pozīciju. Bet uzvara tika holandietim Ivano Van Erpam.

Intervija - Kārlis Alberts Reišulis, EMX 250 1. brauciena 4. vietas ieguvējs

MX GP klasē Latviju pārstāv tikai Tomass Šileika. Šīs dienas kvalifikācijas braucienā viņš ieņēma atzīstamo 20.vietu. Bet par uzvaru plecu pie pleca spēkojās holandietis Džefrijs Herlings un spānis Horhe Prado. Par pusssekundi pārāks bija Herlings. Vēl MX 2 klasē, kur latvieši nepiedalās,kvalifikācijā dominēja holandieši un pirmais bija Kajs De Volfs.