Daudz laimes, jubilār! Aktieris Lauris Subatnieks

Lauris Subatnieks, šķiet, jūtas ļoti piederīgs Latvijai – un ne tikai tāpēc, ka dzimis 4. maijā, mūsu atjaunotās valsts dzimšanas dienā. Pēdējo gadu izrādēs Lauris pārsteidz ar lielām lomām dažādu žanru iestudējumos.

Laura personību raksturo cilvēcība, empātija, teātra sievietes min viņa galantumu un dēvē par džentlmeni. Tuvākie cilvēki par aktieri saka: “Ar Lauri daudzi grib draudzēties. Viņš nav no tiem, kas par citiem runā. Viņam vairāk interesē mākslas procesu diskusijas un analīze. Turklāt viņam ir brīnišķīga humora izjūta!”

Lauris ir Baldones zēns, uz Rīgu atnācis vēlāk, strādājis Dailes teātrī par skatuves strādnieku. Vēlāk, kopā ar kursa biedriem Lauri Dzelzīti, Gundaru Silakaktiņu, Aldi Siliņu, Gintu Grāveli, Intaru Rešetinu un citiem, iestājies Dailes 8. studijā, laikā, kad teātra mākslinieciskais un arī kursa vadītājs bija Kārlis Auškāps. Skolojies arī pie Lidijas Pupures, Annas Eižvertiņas. Dailes teātra aktieru štatā Lauris ir no 2002. gada, bet izrādēs sācis piedalīties jau no 1997. gada. Sarunu ar jubilāru, kā allaž, vadīs Andrejs Volmārs.