V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts. Otrais pusfināls

Pirmdienas vakara kopā būšanai ir vairākas iespējas – doties pastaigā, apraudzīt, kas jauns dārzā pavasarī, lasīt grāmatu, skatīties filmu vai “V.I.P.”. Šajā vakarā iesakām pēdējos divus variantus, jo tie būs divi vienā – turpināsim tikties ar kino ļaudīm, ar komandām no divām spēlfilmām, kuras, iespējams, jau esat redzējuši – tās ir “Janvāris” un “Circenīča Ziemassvētki” ar komandu kapteiņiem aktrisi Baibu Broku un mūziķi un režisoru Aigaru Graubu.

Baiba Broka – komandas kapteine, Jaunā Rīgas teātra aktrise. Spēlfilmā “Janvāris” – galvenā varoņa Jaža mamma. Pēdējos gados viņai ir daudz kinolomu – seriālā par Benjamiņas kundzi, īsfilmā “Cello Concerto”, kā arī filmās “Mamma vēl smaida” un “Mātes piens”. Spēj brīnīties un priecāties, arvien mācīties.

Alise Dzene – kino un teātra aktrise ar bakalaura grādu aktiermākslā un maģistra grādu aktiermeistarībā. Viestura Kairiša filmā “Janvāris” viņa ir galvenā varoņa Jaža draudzene. Alise ir meža laumiņa, citreiz rūķu sieviete, kura pēta sava gara templi, dvēseles nostūrus un prāta mežģus, lai izprastu dzīves spēles noteikumus. Mīlestības vēstnese, krietna saimniece, piedzīvojumu medniece.

Armands Začs – filmas “Janvāris” montāžas režisors. Latvijas Kultūras akadēmijā ieguvis filmu režisora izglītību pasniedzēja Pētera Krilova vadītajā bakalauru kursā. Šobrīd strādā pie vismaz četrām jaunām filmām. Retajos brīvā laika brīžos patīk spēlēties ar mūzikas instrumentiem un lasīt zinātnisko fantastiku.

Aigars Grauba – komandas kapteinis. Kinorežisors un mūziķis no grupas “Jumprava”. Strēlnieks, kas iekarojis mūzikas un kino pasaules. Kino – galvenais boss un iedvesmotājs. Spēj pierunāt, pierādīt, vadīt, dominēt, bet vienlaicīgi ir arī komandas cilvēks ar plašu filmogrāfiju, sākot no “Baigas vasaras” līdz “Circenīša Ziemassvētkiem”.

Zanda Ramāne pārstāv Latvijā faktiski neeksistējošu profesiju – pirmais režisora asistents. Īsi skaidrojot – ja režisors režisē filmu, tad pirmais asistents – kino laukumu. Ar Aigaru strādā kopā kopš filmas “Nameja gredzens”, tāpēc kopīgu piedzīvojumu aukstās ziemas naktīs un tveicējošās vasarās netrūkst.

Ivo Baumanis – 10 gadus grupas “Jumprava” producents, acis, ausis un rokas, jeb vienkārši neredzamais atbalsts. Grupā viņu sauc par “pelēko kardinālu”. Kino nokļuvis nejauši, ierosinot veidot mākslas filmu par grupu “Jumprava”. Šī ideja materializējās spēlfilmā “Jumprava. Lielais notikums”, kura vēl ir ražošanas procesā. Viņa nākamais darbs bija spēlfilma “Circenīša Ziemassvētki”.