Latvijas hokeja Virslīgā HK "Zemgale/LLU" grūtā cīņā pieveic "AIRWELL ENERGIJA"

Šodien ar divām ceturtdaļfināla spēlēm turpinājās Latvijas hokeja līgas ceturtdaļfināli. Rīgas ''Dinamo'' mājās spēkojās pret Kauņas ''City'', bet pašreizējā čempione ''Zemgale''/LLU uzņēma Elektrēnu ''Airwell Energija''.No Jelgavas ledus halles ziņo kolēģis Andris Auziņš.

Latvijas čempione Zemgale šosezon spēlē divās līgās, Somijā šobrīd ir Zemgales pamatsastāvs, bet, saprotot izslēgšanas spēļu nozīmību, uz Latviju sērijā pret Elektrēniem no Somijas atsūtīti palīgā pat seši spēcīgākā sastāva vīri – tai skaitā pamatvārtsargs Ēriks Vītols un kapteinis Gatis Gricinskis.

Jelgavniekiem pirmā izslēgšanas spēle īsti nevedās, kā nākas – vienīgais prieks par ātrajiem vārtiem vairākumā, bet tie nedeva cerēto impulsu. Lietuvieši provocēja, spēle bija saraustīta, vairākas reizes Vītolam bija pat jāglāb no vārtu zaudējuma Zemgali. Minimālais 1:0 saglabājās līdz pat trešā perioda sākumam, kad kapteiņa Gricinska piespēli vārtu guvumā pārvērta Pēteris Purmalis un beidzot 2:0. Bet droši par uzvaru Zemgale varēja būt vien piecas minūtes līdz spēles beigām, kad Rinalds Vutkevičs eleganti guva trešos vārtus un 3:0 Zemgalei negaidīti grūta uzvara pret Elektrēniem. Sērijā līdz trim uzvarām tagad ir 1-0 jelgavnieku labā

Intervija - Gatis Gricinskis, HK “Zemgale/LLU” kapteinis

Sērijas turpinājums tepat Jelgavā sestdien, bet jau rītdien savu ceturtdaļfinālu otrās spēles aizvadīs Mogo pret Viļņu un Prizma pret Hokeja skolu Rīga.