Latvijas - Igaunijas basketbola līga. "Valmiera GLASS VIA" - "TalTech/OPTIBET"

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā divas spēles šonedēļ gaidāmas arī izlašu pārtraukumā. "Valmiera GLASS VIA" aizvadīja pirmo spēli 10 dienu laikā. Pirms trim nedēļām abas komandas jau tikās savā starpā, un toreiz "TalTech/OPTIBET" mājās uzvarēja pārliecinoši – 87:60. Bet kā spēle aizritēja šodien, ziņo kolēģis Andris Auziņš.

Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīrs drīz tuvojas izskaņai – «Valmiera GLASS VIA» un «TalTech/OPTIBET» abām līgā palikušas vēl septiņas spēles. Valmiera ar četriem panākumiem sezonā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs sen jau nesapņo un gaida Latvijas čempionāta izslēgšanas kārtu. Kristapa Gludīša «TalTech/OPTIBET» gan vēl reāli cīnās par labāko astotnieku. Kā jau tas šosezon valmieriešu spēlēs ierasts – laukumā valdīja uzbrukuma basketbols – puslaikā viesu tālmetienu meistari iemeta deviņus trejačus un atpūtā ejot «TalTech/OPTIBET» +11. Slinkā aizsardzība abām komandām deva iespēju visā spēlē pārsniegt simts punktu atzīmi.

Pēc atpūtas igauņiem uguņoja latvietis Gludītis un «TalTech/OPTIBET» aizbēga valmieriešiem neaizsniedzamā attālumā. 100 puntku atzīmi Gludīša komanda sasniedza jau pusotru minūti pirms spēles beigām izcīnot savu desmito uzvaru 102:72

Intervija - Kristaps Gludītis, BK “Taltech” aizsargs

«TalTech/OPTIBET» ar desmit uzvarām ir līgas desmitajā vietā, bet Gludīša komandai līdz Ogres astotajai vietai pietrūkst trīs uzvaras, bet «TalTech/OPTIBET» aizvadījusi par divām spēlēm mazāk.