V.I.P. 20.februāris. Otrais pusfināls

Iemesli un apstākļi, kāpēc tiek veidotas komandas, lai piedalītos erudīcijas projektā “Veiksme. Intuīcija. Prāts”, ir dažādi. Šoreiz atkal kas jauns – viena komanda vēlas paprātuļot un saliedēties, savukārt otras komandas dalībnieki nolēmuši veidot savu komandu, paprātuļojot jeb padiskutējot pēc kādas spēles “Twitter”.

Meklēt atbildes uz jautājumiem pie Uģa Joksta atnākuši vokālā pedagoga Kristiana Krievāna komanda un akmens apstrādes meistara Mārtiņa Veides trijnieks.

Kristians Krievāns – komandas kapteinis, vokālais pedagogs, diplomēts akadēmiskais dziedātājs. Aizrauj māksla, kultūra, jaunu cilvēku iepazīšana, valodu mācīšanās, pastaigas, āra treniņi. Pēdējā gada laikā aizrautīgi ceļo – kādu laiku ar dzīvesbiedri nodzīvojis Tenerifē Spānijā. 

Kaspars Blekte – ikdienā biroja darbinieks, brīvdienās airē straujūdeņus vai rušina dārzu. Identitāte – orientierists un kajakers. Interesē vēsture, ģeogrāfija, kultūra, “indie” mūzika un sports. 

Austris Sauka – kapteiņa draugs no vīru kora. Arhitektūras maģistrs. Cilvēks, kuram patīk pēc garas darbadienas atlaisties dīvānā un pārlasīt ziņas. Brīvajā laikā iet pastaigās, lidina dronus un vienkārši sporto. Labprāt skatās jaukto cīņas mākslu turnīrus vai hokeja spēles. 


Mārtiņš Veide – komandas kapteinis, ikdienā darbojas akmens apstrādes jomā. Patīk erudīcijas spēles. Radio spēles “Lieliskais piecinieks” veterāns kopš 1997. gada. Kad iespējams un laiks atļauj, augustā dodas svētceļojumā uz Čenstohovu. Ceļu no Varšavas uz Čenstohovu kājām mērojis jau 11 reizes.

Ģirts Lapiņš – šobrīd Saeimas deputāts, izglītību sācis ar sociālajām zinātnēm, studējis ekonomiku un visbeidzot ieguvis maģistra grādu uzņēmējdarbībā. Interesē literatūra, dokumentālās filmas, no sporta – tā karalis futbols; mēdz paskriet.

Juris Iesaliņš – talsinieks un zemessargs. Strādā celtniecībā, bet brīvo laiku pavada uz dīvāna vai vasarā laukos. Piemīt ass prāts un laba humora izjūta. Erudīts no agrāko laiku erudīcijas spēlēm.