Valmierā norisinās Latvijas čempionāts vieglatlētikā telpās

Latvijas čempionāta pirmajā dienā desmit rezultāti pārsniedza starptautiskās vieglatlētikas federācijas 1000 punktu robežu. Augstvērtīgākais rezultāts Guntai Vaičulei, kura 400m bija galvastiesu pārāka par konkurentēm un ar laiku 54,29 sekundes kļuva par Latvijas čempioni. Tuvāko sekotāju Vaičule apsteidza par vairāk nekā trim sekundēm.

Intervija - Gunta Vaičule, Latvijas čempione 400m telpās

Vaičulei rītdien 200 metros viegli neklāsies, jo nāksies aci pret aci cīnīties ar Sindiju Bukšu. Sindija atguvusies no muguras traumas un šodien triumfēja 60 metros. Latvijas sprinta titulam pietika ar finiša laiku 7,56 sekundes.

Intervija - Sindija Bukša, Latvijas čempione 60m telpās

Lodes grūšanā pieredzējušais Māris Urtāns visiem jaunajiem censoņiem parādīja, kur vēži ziemo. Jau pirmajā mēģinājumā 16 metru un 7 centimetru tāls raidījums deva līderpozīciju. Nevienam konkurentam neizdevās pārsniegt 16metrus un Urtānam jau 39-tais Latvijas tituls, pirmo viņš izcīnīja 2000. gadā.

Intervija - Māris Urtāns, Latvijas čempions lodes grūšanā

Jāuzteiz stabilais Iļjas Petrušenko sniegums 400m skrējienā – 48,01, tāpat Robets Jānis Zālītis ar jaunu personisko rekordu 6,79 sekundes triumfēja 60 metros. Rīt Latvijas meistarsacīkšu otrā diena.