Madonā sācies Eiropas čempionāts biatlonā

Ar sieviešu un vīriešu individuālajām distancēm Madonā sācies Eiropas čempionāts biatlonā. No Smeceres sila trases plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Stand Up - Matīss Timofejevs, LTV sporta žurnālists

Eiropas Junioru čempionāts ir lielākās un nozīmīgākās biatlona sacensības kādas jebkad notikušas Latvijā. Madonā “Smeceres” sila trasē sacenšas vairāk kā 250 sportistu no 31 valsts.”

Pirmajā dienā vīriešu individuālajā distancē Latvijai septiņi pārstāvji. Lielākās cerības saistītas ar PK posmos startējušo Renāru Birkentālu. Viņš trasē bija ātrs, bet 21 gadu veco talsenieku pievīla otrā un ceturtā šaušana – abās pa divām kļūdām. Finišā Renāram 17. pozīcija no uzvarētāja viņu šķīra tieši 4 minūtes.

Intervija - Renārs Birkentāls, biatlonists

No pārējiem latviešiem visaugstāk Imants Maļina, kuram 40. vieta 133 dalībnieku konkurencē. Bet pirmajā trijniekā Vācijas, Bulgārijas un Itālijas.

Sieviešu konkurencē 5 latvietes. Lielākās cerības saistītas ar PK dalībnieci Sanitu Buliņu. Alūksnietei jau 1. šautuvē 4 kļūdas, kopumā 12 neaizvērti mērķi un 81. vieta. 

Intervija - Sanita Buliņa, biatloniste

No latvietēm, līdz ar to vis augstāk madoniete Madara Veckalniņa viņai 59. pozīcija. Uzvara austrietei Lea Rotčopai, vēl trijniekā 2 francūzietes.