"VALMIERA GLASS VIA" izlieto ūdeni nesasmeļ un Latvijas kausa finālā kā pirmā iekļūst BK "Liepāja"

Par pirmo 2022./2023.gada sezonas Latvijas basketbola kausa finālisti kļuvusi ''Liepāja'', kas nosargāja uzvaru šovakar ar 81:78 un arī divu spēļu summā – 158:147. No Valmieras basketbola halles par spēles gaitu vaitāk kolēģis Andris Auziņš.

Latvijas kausa pusfināla “VALMIERA GLASS VIA” pret BK “Liepāja” atbildes spēle Valmierā pulcēja teju pilnas tribīnes kļūstot par apmeklētāko vidzemnieku spēli šosezon. Tik kuplā atbalstā valmieriešiem vajadzēja atspēlēt pirmajā spēlē iekrāto -8, Valmierai tas teju vai izdevās, vairākkārt iegūstot septiņu punktu pārsvaru. Otrajā ceturksnī “VALMIERA GLASS VIA” metieni ne pa kam nelidoja grozā ceturtdaļā gūstot vien 13, kamēr liepājnieki iemeta divktik vairāk un atpūtā ejot 8 punktu pārsvars jau BK “Liepāja”.

Pēc tās valmierieši šajā spēlē pietuvojās pat līdz -3, bet piecas minūtes pirms spēles beigām pat neizšķirts, arēna dzina uz priekšu savējos, cik spēka – laika bija gana, bet pašā galotnē tomēr maķenīt gudrāk nospēlēja liepājnieki uzvarot spēli 81:78 un pirmo reizi Latvijas kausa finālā spēlēs BK “Liepāja”.

Intervija - Ojārs Bērziņš, BK “Liepāja” uzbrucējs

BK “Liepāja” pretinieki finālā noskaidrosies jau rīt, kad čempione “VEF Rīga” savā laukumā uzņems BK “Ventspils”. Tur pēc pirmās spēles vefiešiem iekrāts 15 punktu handikaps.