Dānijas pavāri uzvar prestižākajā pasaules konkursā Francijā

Dānijas komanda uzvarējusi pasaulē prestižākajā pavāru konkursā "Bocuse d`or" Francijas pilsētā Lionā. Laureātiem tas bija patiess sapņu piepildījums.

       Mums, šefpavāriem, tas ir lielākais ... noteikti, nav nekas augstāks. Balva pārstāv Polu Bokuzu, bet arī cieņu, ko mēs esam ieguvuši ... šefpavāriem visā pasaulē... jā, tas ir patiesi pārsteidzoši.

       24-ām komandām no visas pasaules 5  ar pus stundas bija jāparāda meistarība divās kategorijās. Tēmas „Pabaro bērnus” ietvaros vajadzēja uzsvērt uztura nozīmi bērnu veselībai, bet karstais ēdiens 15 personām bija jāpagatavo no zivs jūras-velna un karaliskām ķemmīš-gliemenēm. Žūrija atzīmēja ne tikai dāņu profesionalitāti, bet arī spēju strādāt komandā un darba kultūru. Sacensība bija saspringta, un tikai nedaudz atpalika norvēģi un ungāri. Šī nedēļa norit ēdiena zīmē arī citviet Eiropā, jo Berlīnē sākusies lielākā lauksaimniecības produktu izstāde, bet Spānijas galvaspilsētā Madridē vakar noslēdzās gastronomijas gadatirgus. Pasākuma moto bija „Bez robežām”, un tā ietvaros tika demonstrētas interesantas idejas un tendences no visas pasaules. Lielākā daļa no apmēram 20 tūkstošiem apmeklētāju, bija pavāri un citi ēdināšanas nozares profesionāļi.