Eiropas čempionāts un Pasaules kausa izcīņas 5. posms kamaniņu sportā Siguldā. 1. diena

Eiropas čempionātu un Pasaules kausa izcīņas 5. posmu lieliski sāka mūsu divnieku ekipāžas pa visām kopā izcīnot 3 medaļas. Interesanti, ka divniekos atklājēju statusā devās mūsu izcilie kamaniņsportisti brāļi Andris un Juris Šici, kas nu jau karjeru ir beiguši. Par spīti tam tieši viņi 1. braucienā ārpus ieskaites uzrādīja labāko laiku. Tikmēr pēc pirmā brauciena situācija likās izcili cerīga – pirmie bija Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, bet otrie Eduards Ševics- Mikeļševics un Lukass Krasts. Tiesa, tālāk sekojošie Vācijas un Austrijas divnieki atpalika pavisam nedaudz. Otrajā braucienā tomēr latviešiem garām aiztraucās titulētie vācieši Tobias Vendls un Tobias Arlts, līdz ar to Botam un Plūmem tika Eiropas sudraba medaļas, bet Ševics-Mikeļševics un Krasts ieguva bronzas medaļas. Viņiem papildus tika uzvara Eiropas U-23 čempionātā.

Intervija - Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, Eiropas čempionāta 2. vietas ieguvēji

Dāmu divniekos Latvijai nopelnīja sudraba godalgas, ko divu braucienu summā ieguva Anda Upīte un Sanija Ozoliņa, priekšā palaižot tikai Itālijas ekipāžu Andrea Feteri un Marionu Oberhoferi. Toties mūsējās triumfēja kontinenta U-23 čempionāta ieskaitē. 

Intervija - Anda Upīte un Sanija Ozoliņa, Eiropas čempionāta 2. vietas ieguvējas

Ar cerībām tika gaidīti vīriešu starti. Pirmais brauciens šīs gaidas apstiprināja, jo Kristers Aparjods bija otrais, aiz austrieša Niko Gleišera, bet Gints Bērziņš ieņēma ceturto vietu. Diemžēl otrā brauciena laikā savu lomu nospēlēja siltie un lietainie laika apstākļi, kas ar katru braucienu trases kvalitāti pasliktināja. Aparjods gan tik un tā tika pie bronzas medaļas, priekšā palaižot divus vāciešus Maku Langenhanu un Fēliksu Lohu.

Intervija - Kristers Aparjods, Eiropas čempionāta 3. vietas ieguvējs

Tikmēr Gints Bērziņš noslīdēja uz 6. pozīciju, bet vienlaikus iegūstot Eiropas čempiona titulu U-23 grupā. Rīt sacensības Siguldā noslēgsies ar sieviešu un stafešu braucieniem.