Latvijas-Igaunijas līgā "VEF Rīga" ar 95:48 sagrauj "Keila" komandu un izcīna 13. uzvaru pēc kārtas

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas nedēļa sākās ar čempionvienības "VEF Rīga" cīņu pret Igaunijas klubu "Keila". Par spēles gaitu no "Rimi" Olimpiskajā centra ziņo kolēģis Andris Auziņš.

Latvijas-Igaunijas līgas debitante KEila uz Rīgu bija atbraukusi bez diviem līderiem – bijušais vefietis Mārcis Vītols un horvātu centrs Raduničs ir apslimuši. Tas pamatīgi atviegloja Latvijas čempiones VEF ceļu pretī 13-tajai uzvarai pēc kārtas apvienotajā līgā. 10 punktu pārsvaru VEFs sasniedza jau pēc spēlētām 4,5 minūtēm. Bet puslaikā Latvijas čempionei +27. Priecēja, ka jau otro spēli pēc kārtas daudz minūšu laukumā arī jaunajiem latviešiem Pinnim un Krūmiņam – tas netraucēja jau uzreiz pēc atpūtas Vefam pat pārsniegt 30 punktu pārsvaru. Jānis Gailītis turpināja kurināt tempu dzenot komandu uz priekšu – tas attaisnojās – VEF otra lielākā uzvar sezonā 95:48. Punktus guva visi spēlei pieteiktie vefieši.

Intervija - Emīls Krūmiņš, “VEF Rīga” aizsargs

Pēdējo zaudējumu Latvijas-Igaunijas līgā VEF piedzīvoja oktobra izskaņā. Sestdien aci pret aci tepat Rīgā satiksies Latvijas un Igaunijas čempionvienības VEF pret Pērnavu.