Ielas garumā. Ūnijas iela

1881. gadā Purva iela, jo veda uz Purvciemu, pēc Union (vēlāk VEF) fabrikas uzcelšanas tā pārdēvēta par Ūnijas ielu, bet 1969. gadā padomju vara ielu pārdēvēja rūpnīcas VEF direktora Georgija Gailes vārdā. VEF montāžas korpuss stiepjas gar Ūnijas ielu un rūpnīcas vēsture ar Minox fotoaparātu, lidmašīnām un automobiļiem arī pieder pie ielas vēstures. Vijolnieces Intas Grīnbergas ģimenes vēsture saistīta gan ar šo ielu, gan VEF slimnīcu un māju, kur daudz kas piedzīvots tālajos 70. gados - hipiju ziedu laikos. Kultūras akadēmijas rektoram Jānim Siliņam tas bija ceļš uz 64. v-skolu, kurā viņš mācījās teātra klasē.
Ūnijas ielas trase ir sarežģīta, jo to pāršķeļ citas ielas, un Ūnijas ielai it kā nav turpinājuma. Tādā krustpunktā atrodas arī kuģa «Krimulda» mehāniķa Jāņa Liniņa celtā māja. No šīs ģimenes nākuši vairāki jūrnieki, bet Māris Subačs ir mākslinieks.
Etnogrāfe Aija Jansone no savas padomju laikā celtās daudzstāvenes pavasaros itin labi var novērot, ka iela «iet» purvā pa augstāko vietu, jo ūdeņi krājas visapkārt.