Latvijas - Igaunijas basketbola līga. BK "Venstspils" - BC "Prometey"

Abu līderkomandu duelis tika gaidīts ar lielu nepacietību, jo līdz šim Ventspils bija piedzīvojuši divus, bet Prometey basketbolisti tikai vienu zaudējumu. Tiesa, kurzemnieki bija aizvadījuši par vienu spēli vairāk. Spēles pirmā daļa pagāja bez būtiskām pārmaiņām. Visu laiku nelielā vadībā atradās ventspilnieki - lielākais pārsvars sasniedza 7 punktus. Mājinieku rindās produktīvs bija Artūrs Ausējs. Tikmēr Ukrainas klubs, cieši minot uz pēdām, allaž pietuvojās klāt. Puslaika izskaņā pēc nigērieša Kaleba Agadas metiena, Prometeys samazināja atpalicību līdz 3 punktiem, un pēc 20 minūtēm uz tablo bija 45-42 Ventspils labā.

Būtisks pavērsiens notika tūlīt pēc pārtraukuma, proti, mājinieki nekādi nevarēja dabūt bumbu grozā 7 minūtes, kamēr Ukrainas klubs guva 13 punktus pēc kārtas un pārņēma vadību. Viesu labā vairākkārt izcēlās jau minētais Agada, kā arī čehs Ondrejs Balvins. Par laimi - Ventspils basketbolisti no mīnus 11 punktiem atguvās un spēle izlīdzinājās. Lai arī vienubrīd Prometey atkal ieguva 11 punktu pārsvaru, mājinieki cīnījās līdz galam un pēc Kristapa Medisa tālmetiena vairs – 3. Galotnē gan ventspilniekiem izglābties neizdevās un nācās piekāpties ar 83-90. 

Intervija - Artūrs Ausējs, BK “Ventspils” aizsargs

Situācija augšgalā gan būtiski nemainījās – Prometey ir līderi, bet Ventspils ar 8 uzvarām un 3 zaudējumiem ieņem otro vietu.