Latvijas hokeja sieviešu izlasei pirmais treniņš pieredzējušā somu trenera vadībā

Pirmo treniņu ar Latvijas sieviešu hokeja izlasi šodien aizvadīja somu treneris Hannu Saintula. Savā karjerā speciālists palīdzējis Somijas izlasei izcīnīt medaļas pasaules čempionātos un piedalīties Olimpiskajās spēlēs. Treniņu apmeklēja arī Lotārs Zariņš.

Septembrī Latvijas sieviešu hokeja izlases grožus uzticēja somu trenerim Hannu Saintulam. Savā karjerā viņš ir vadījis Somijas izlasi Olimpiskajās spēlēs un četras reizes ieguvis bronzas medaļas pasaules čempionātos. Saintulas vārdā arī nosaukts apbalvojums, kuru pasniedz labākajam Somijas sieviešu hokeja trenerim. Šodien pieredzējušais speciālists pirmo reizi darbībā redzēja Latvijas izlases hokejistes.

Intervija - Hannu Saintula, Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris

Slidošana ir labā līmenī, piespēles ne pārāk, bet galvenais ir fiziskā sagatavotība - viņām tas ir vairāk jāattīsta. Fiziskie vingrinājumi ārpuslaukuma ir jādara labāk. Tie ir mani pirmie iespaidi.”

Piedāvājumu strādāt ar Latvijas izlasi Saintula saņēma vasaras sākumā, pēc trīs mēnešu pārdomām speciālists piekrita un šobrīd ir gatavs attīstīt jaunās hokejistes. Izlase ir gados jauna - vidējais vecums ap 20 gadiem.

Intervija - Hannu Saintula, Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris

20 gadus atpakaļ Somijā es sāku no šī paša līmeņa, kāds ir Latvijā. Toreiz sieviešu hokejs Somijā arī nebija populārs. Kad es sāku strādāt par sieviešu izlases galveno treneri, mums bija līdzīga problēma. Manuprāt, es varu palīdzēt sieviešu hokejam un varu redzēt, kā viņas paliek labākas.”

Treneris vienojies par līgumu uz vienu gadu, taču federācija izstrādājusi četrgades plānu sieviešu hokeja attīstībai. Pirmā lielā pārbaude dāmām būs pasaules čempionātā otrās divīzijas A grupā, kas aprīlī notiks Meksikas galvaspilsētā Mehiko.