Diskutē par Kallasas pretendēšanu uz NATO vadītājas amatu

Kā iespējamā kandidāte uz jauno NATO ģenerālsekretāra amatu tiek minēta arī Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa. Tomēr pati politiķe atzīst, ka šāda iespēja ir minimāla.

      Nedēļas nogalē ASV laikraksts “The New York Times” vēstīja, ka sākušies nākamā NATO ģenerālsekretāra meklējumi un esot vēlme alianses vadītājas amatam pirmo reizi izraudzīties sievieti. Vašingtonā par spēcīgu kandidāti tiek uzskatīta Kanādas vicepremjere un finanšu ministre Kristija Frīlenda, bet tikusi minēta arī Kallasa, kā arī Slovākijas prezidente Zuzana Čaputova un bijusī Horvātijas prezidente Kolinda Grabara – Kitaro-viča. Savukārt Lielbritānija NATO ģenerālsekretāra postenī vēlētos redzēt savu aizsardzības ministru Benu Vollesu.

    Pati Kallasa vietējos medijus informēja, ka laikraksts varot rakstīt jebko. “Kad ienācu politikā, kāds man teica, ka nekad nevajag noliegt brīnumainas spējas, ko kāds tev piedēvē, tādēļ es to nedarīšu. Tomēr iespēja, ka man tiks izteikts šāds piedāvājums, ir ārkārtīgi maz ticama” - uzvēra premjere.