Ukrainā nopietni elektrības padeves traucējumi

Ukrainas varas iestādes brīdinājušas par elektrības padeves pārtraukumiem galvaspilsētā Kijivā un citās pilsētās, un tā iemesls ir Krievijas agresoru nodarītie postījumi infrastruktūras objektiem. Vienlaikus iedzīvotāji aicināti pēc iespējas taupīt enerģiju.

      Ukrainas mediji vēsta, ka strāvas padeve Kijivā daudzviet tika pārtraukta jau neilgi pirms pusnakts. Ar līdzīgām neērtībām līdz vakaram jārēķinās arī citiem patērētājiem, taču atslēgšana nebūšot ilgāka par 4 stundām. Smago lēmumu enerģētiķi pieņēma, lai izvairītos no iespējamām sistēmas avārijām. Pilsētas mērs Vitālijs Kļičko arī informēja, ka vairākos maršrutos trolejbusu vietā kursēs autobusi.

    Ar aicinājumu taupīt elektroenerģiju pie cilvēkiem vērsies arī prezidents Volodimirs Zelenskis. Viņa administrācijas pārstāvji uzsvēra, ka padeves pārtraukumi iespējami visā valsts teritorijā un vienlaikus tiks samazināts ielu apgaismojums. Amatpersonas arī ziņo, ka Krievija turpina infrastruktūras objektu apšaudi, un vakar šī iemesla dēļ elektroapgāde un ūdens padeve tika pārtraukta vairākiem Enerho-daras rajoniem. Līdzīga situācija izveidojas Krivij-rihas pilsētā un reģionā.