V.I.P. 17. oktobris. Pirmais pusfināls

“V.I.P.” 13. sezonā esam pietuvojušies laikam, par kuru mēdz teikt – tie garie rudens vakari! Uģis Joksts aicina tos īsināt ar saturīgu erudīciju. Jauns spēļu cikls, un to iesāk kapteiņi Rolands Počs un Ernests Važa. Abi kapteiņi “V.I.P.” spēlē piedalās pirmoreiz, un arī komandu dalībnieki, izņemot vienu, nav bijuši Uģa Joksta jautājumu krustugunīs.

Ernests Važa – komandas kapteinis. Kluss, mierīgs. Nodarbojas ar ražošanas līniju projektēšanu, automatizāciju. Brīvajā laikā skrien, orientējas, iet kalnos un meklē piedzīvojumus. Patīk izdomāt, taisīt un remontēt lietas garāžā. Sapņo par vecu auto un iemācīties peldēt. Ir vēlme uzvarēt it visā, kur piedalās – arī “V.I.P.”. Uzskata, ka vienmēr var labāk.

Agita Kudlāne – bijusī klasesbiedrene. Personāla atlases speciāliste. Punktuāla un precīza. Spēlē volejbolu un piedalās rogaininga sacensībās. Patīk orientēšanās un iešana pārgājienos. Uzskata, ka komunikācijā ir svarīgs pozitīvisms un veselīga deva humora. Vienmēr domā pāris soļus uz priekšu un pirms griešanas nomērīs ne tikai septiņas reizes.

Romāns Nordens – cita klasesbiedra tētis. Būvtēlnieks, kam darbs ir arī hobijs. Kopš 90. gadu sākuma nodarbojas ar amatieru hokeju. Interesē veca audiotehnika. Pagājušo laiku advokāts, kurš pārsvarā jūtas kā 19. gadsimta cilvēks. Mēdz būt gan jauks, gan nejauks.


Rolands Počs – komandas kapteinis. Dzimis un audzis 2021. gada skaļākajā Latvijas novadā – Varakļānos. Darba gaitas saistītas ar juridisko sfēru. Brīvajos brīžos mēģina neprofesionāli pievērsties sportiskām aktivitātēm, ik pa laikam pakustina savu smadzeņu pelēko vielu kādā erudīcijas spēlē, kā arī mēģina nelaist garām nevienu izdevību apmeklēt labu rokkoncertu.

Herberts Bucenieks – kapteiņa draugs un bijušais kolēģis. Izglītība – jurists, ikdienā strādā ar publiskajiem iepirkumiem. Patīk sacensties un pārbaudīt sevi gan sportiskās, gan reizēm arī intelektuālās aktivitātēs. Starp interesēm jāmin futbols, mūzika, pastaigas dabā un putnu vērošana. Negaršo rozīnes un ir bail no augstuma. Uzvaras gadījumā finālā apņemas 2 nedēļas neēst saldumus.

Aigars Naglis – kapteiņa draugs un pašreizējais kolēģis. Labvēlīgs tips, kuram joprojām patīk apmeklēt autoralliju klātienē. Patīk visas tās lietas un notikumi, kas rada sajūtu “pa īstam”. Tajā skaitā gaumīgas erudīcijas spēles.