V.I.P. 10. oktobris. Fināls. Kantrimūziķi

Veiksme, intuīcija un prāts būs jāliek lietā muzikālā krastu mača finālistiem! Pēc pašu mūziķu iniciatīvas kvartets “PārNovadnieki” sadalījās četru novadu četrās komandās, un šovakar Daugavas labo krastu finālā pārstāvēs Vidzemes komanda, kreiso krastu – Kurzemes komanda. Kurzemnieki ar Arti Šimpermani kapteiņa lomā meklēs atbildes uz jautājumiem par latviešu mūzikas personībām, aktieriem un lomām, sportu un pat politiķiem. Silvestrs Lorencs ar vēl diviem vidzemniekiem meklēs Sabilē dzimušus mūziķus, iedziļināsies Latgales keramikā un atcerēsies ASV prezidentus. 

Artis Šimpermanis – komandas kapteinis, grupā “Rumbas kvartets” spēlē akordeonu, kā arī cenšas skaisti ziņģēt ar balsi. Ir gādīgs tētis un kaislīgs makšķernieks – ja dodas kādā tālākā koncerttūrē, līdzi vienmēr ir bada pātaga – makšķerkāts! 

Kristers Hartmanis ir cilvēks, kurš grupā ir pats ritmiskākais, jo nesit, bet spēlē bungas. Šogad godam pabeidzis augstskolu, apguvis audiovizuālo mediju mākslu un tagad stūrē jau ar citu tvērienu. Muzicējis kopā ar ļoti daudziem pašmāju mūziķiem. 

Viesturs Ozols ir metālists, jo grupā “Rumbas kvartets” spēlē lielāko metāla pūšaminstrumentu – tubu. Spiningotāji parasti ar skaudību skatās uz viņa instrumentu, jo no tā sanāktu iespaidīga kaudze ar vizuļiem. Bet dzīvē, kā jau dzīvē, – nav nekāds stabules pūtējs! 


Silvestrs Lorencs – Vidzemes komandas “Zelta Kniede” kapteinis, grupas “Zelta Kniede” dziedātājs un basģitārists. Pēc kolēģu izteikumiem, viņam derētu kļūt par aktieri. Ikdienu pavada vienos jokos, ļaujas izjokošanai, bet vajadzības gadījumā var būt nopietns romantiķis. 

Edgars Roļskijs – grupas “Zelta Kniede” ģitārists. It visā saskata ironiju. Uzskata, ka ir apveltīts ar augstu intelektuālo kapacitāti. Ikdienu pavada pie skaņu pults. 

Bruno Lorencs – grupas “Zelta Kniede” bundzinieks. Kapteiņa brālis. Ansambļa nopietnākais personāžs. Mīl dzīvniekus un bērnus. Ikdienā nodarbojas ar cīņas mākslu.