V.I.P. 3. oktobris. Otrais pusfināls. Kantrimūziķi

“V.I.P.” studijā šajā reizē divi vienā – erudīcija un mūzika, jo krastu mači turpinās ar Daugavas kreisā krasta Kurzemes un Zemgales “PārNovadnieku” komandām. Māris Sloka un grupa “Klaidonis” pārstāv Zemgali, Artis Šimpermanis un “Rumbas kvartets” pārstāv Kurzemi. Spēles vadītājs Uģis Joksts komandām vaicās par Zigmaru Liepiņu, “Līviem”, Marģeri Zariņu, arī Viktoru Juščenko un Napoleonu Bonapartu.

Artis Šimpermanis – komandas kapteinis, grupā “Rumbas kvartets” spēlē akordeonu, kā arī cenšas skaisti ziņģēt ar balsi. Ir gādīgs tētis un kaislīgs makšķernieks – ja dodas kādā tālākā koncerttūrē, līdzi vienmēr ir bada pātaga – makšķerkāts!

Kristers Hartmanis ir cilvēks, kurš grupā ir pats ritmiskākais, jo nesit, bet spēlē bungas. Šogad godam pabeidzis augstskolu, apguvis audiovizuālo mediju mākslu un tagad stūrē jau ar citu tvērienu. Muzicējis kopā ar ļoti daudziem pašmāju mūziķiem.

Viesturs Ozols ir metālists, jo grupā “Rumbas kvartets” spēlē lielāko metāla pūšaminstrumentu – tubu. Spiningotāji parasti ar skaudību skatās uz viņa instrumentu, jo no tā sanāktu iespaidīga kaudze ar vizuļiem. Bet dzīvē, kā jau dzīvē, – nav nekāds stabules pūtējs!


Māris Sloka – Zemgales komandas “Klaidonis” kapteinis, grupas “Klaidonis” līderis, dziesmu un daudzu tekstu autors. Strādā Bauskas Mūzikas skolā. Brīvo laiku pavada studijā, rakstot jaunas dziesmas. Pa vakariem darbojas pa  savu lauku sētu, mīl dabu, jūru, patīk laivu braucieni pa upēm.

Valdis Rēbuks – dzimis Ventspilī, tagad dzīvo Rīgā. Beidzis Rīgas Medicīnas koledžu, strādā funkcionālajā diagnostikā. Dzīves mīļākā nodarbe ir mūzika, interesē viss saistībā ar ģitārspēli. Patīk aktivitātes svaigā gaisā, velobraukšana, arī fotografēšana.

Zigmunds Pogulis – dzimis Vidzemē, Rankā pie Gaujas, tagad dzīvo Zemgalē netālu no Putrupes. Pēc profesijas inženieris, tagad nodarbojas ar rehabilitācijas un fizikālās terapijas iekārtu tirdzniecību. Patīk spēlēt “taustiņus” grupā “Klaidonis”, braukt ar kalnu slēpēm un velosipēdu.