HK "Zemgale/LLU" debitēs Somijā Mestis līgā

Jau rīt Latvijas hokeja čempionvienība hokejā Zemgale/LLU uzsāks debijas sezonu Somijas otrajā spēcīgākajā līgā Mestis. Jelgavas ir pirmais ārzemju klubs, kurš pārstāv šo līgu, nākamajās sezonās turnīram plānots pievienoties arī citu valstu komandām. Par izaicinājumiem dienu pirms mača stāsta Lotārs Zariņš.

Maija mēnesī Zemgale/LLU komanda uzsāka sarunas par dalību Mestis līgā un mazāk nekā pusgada Latvijas komanda spēlēs Somijas čempionātā. Jelgavas komandas cēlais mērķis - būt tiltam starp junioru un pieaugušo hokeju. Galvenais treneris atzīst, ka ir daudz nezināmo pirms turnīra uzsākšanas. 

Intervija - Artis Ābols, HK “Zemgale/LLU” galvenais treneris

Pirms debijas Somijas čempionātā komanda meklēja pieredzējušu papildinājumu, lai gan bija izskatīti ārzemju hokejisti, izvēle krita uz pērnās sezonas rezultatīvāko Latvijas čempionāta spēlētāju Gati Gricinski. Komandas sniegums laukumā pārādīs, vai klubs meklēs vēl kādus papildspēkus.

Intervija - Aivars Zeltiņš, HK “Zemgale/LLU” prezidents

Intervija - Artis Ābols, HK “Zemgale/LLU” galvenais treneris

Latvijas čempioni hokejā Zemgale ar piektdienas maču pret Heinolas “Peliitat” uzsāks astoņu spēļu maratonu Somijas līgā. Latvijas čempionātā Jelgavas komanda atgriezīsies oktobra vidū.