V.I.P. 12. septembris. Otrais pusfināls

Ar devīzi “Kļūdīties ir cilvēcīgi!” uz “V.I.P.” pusfinālu nāk komandas, kas pirmo reizi vēlas piedalīties Latvijas Televīzijas erudīcijas projektā. No sešiem dalībniekiem tikai viens – komandas kapteinis Harijs Kārkliņš – ir reiz spēlējis “V.I.P.”u. Otra komanda, ko uz spēli ved kapteinis Ilmārs Bonoparts, uz spēli mērojusi ceļu no Smiltenes. Uģis Joksts komandām jautās par sportu, ģeogrāfiju, vēsturiskām personībām un pat par odiem. 

Ilmārs Bonoparts – komandas kapteinis. Dzimis Smiltenē, kopš 2006. gada pastāvīgs Smiltenes iemītnieks. Darbs saistīts ar loģistikas sfēru veikalu tīklā. Brīvajā laikā seko aktualitātēm pasaulē. Patīk paņemt rokās kādu labu grāmatu (nu, ne tikai paņemt), noskatās kādu labu filmu un piedalās erudīcijas spēlēs, visvairāk spēlēs “Prāto Grundzālē”, pirms 20 gadiem spēlējis “Miljonārā”. 

Ulvis Drešers – kapteiņa komandas biedrs erudīcijas spēlēs, strādā loģistikas nozarē. Brīvajā laikā patīk sportot, spēlējot futbolu un skrienot. Aktīvi seko līdzi Latvijas un pasaules sporta aktualitātēm. Interešu lokā ir arī koncertu apmeklēšana un kino. 

Ingus Zandmanis ir dzimis Apes pilsētā. Dzīvo vienā no latviskākajām Latvijas pilsētām – Smiltenē. Televīzijas projektos piedalījies nav, bet ir bijis dalībnieks radio pārraidē “Lieliskais piecinieks”. Nodarbošanās ir saistīta ar pārtikas un citu preču loģistiku. Brīvajā laikā seko aktualitātēm politikā, sportā, kultūrā. Saista erudīcijas spēles – gan skatoties no malas, gan, ja ir iespēja, arī piedaloties, jo uzzināt kaut ko jaunu nekad nenāk par sliktu. 


Harijs Kārkliņš – komandas kapteinis. Ikdienā strādā mazumtirdzniecībā, bet brīvajā laikā cenšas smelties zināšanas kino un mūzikas jomās, lai varētu palīdzēt savai komandai erudīcijas spēlēs. Viņa ziņā ir arī popkultūras jautājumi. Ļoti patīk ceļot un apmeklēt dažādus koncertus. Divus gadus nodzīvojis Lietuvā, iecienījis šo valsti un kopš tā laika regulāri brauc atpūtā uz Lietuvu. 

Renārs Millers – kapteiņa “švāģeris”. Kaislīgs inženieris, kas interesējas par jaunākajiem zinātnes sasniegumiem un arī pats ir ieguvis doktora grādu inženierzinātnēs. Ikdienā strādā pie Latvijas mērogam nozīmīgiem būvniecības projektiem. Brīvajā laikā patīk nodarboties ar kulināriem eksperimentiem un pavadīt laiku laukos, kur pats nesen uzsācis mēģinājumu audzēt trifeles. 

Modris Frikmanis – dzimis Madonā. Strādā Valsts augu aizsardzības dienestā, t.i., iestādē, kas atbild par agronomijas jomu, nevis aizsargājamiem augiem. Brīvajā laikā patīk ceļot un doties dabā, sevišķi mežā un pie ūdeņiem. Dzīvojis Ukrainā un Kosovas Republikā. Interesē ģeogrāfija un vēsture.